FC Meppel B2 - Alcides B2

De derde beker wedstrijd. Bij winst nog een goede kans om door te gaan naar de knock out ronde. Op voorhand wisten we dat dit een hele zware kluif zou worden, maar de twee eerder gespeelde wedstrijden beloofden veel goeds. Daar kwam echter niet veel van terecht. B2 kwam direct onder druk te staan en bij de eerste de beste gevaarlijke aanvall lag de bal al in het net. Niet veel later een slechte communicatie in de verdediging en het was al 2-0! B2 stond er bij en keek er na. Een aantal spelers hadden niet de bereidheid om het FC Meppel lastig te maken en daardoor werden ze in de eerste helft overklast. Ruststand 5-0 achter! (waarvan een schitterende kopbal moet gezegd worden).

In de tweede helft kwam Jorny erbij, en deze gaf het goede voorbeeld: mouwen opstropen en knokken voor elke meter. Ook een paar ompassingen kwam het spel van B2 ten goede. De wedstrijd kwam zowaar weer in evenwicht. Devon was geschwitchd van keeper naar aanvaller, en met zijn snelheid was hij gevaarlijk. Uit een goede corner was hij het die knap de eretreffer binnen schoot. Toen niet veel later Devon de diepte werd ingestuurd, omzeilde hij slim de keeper en schoof de 5-2 binnen. Bij FC Meppel werden er nog twee spelers uitgestuurd, maar daar kon B2 niet van profiteren. Ze gaven zelfs nog kansen weg vanwege een te trage omschakeling naar de verdediging. Toch was het FC Meppel met het laatste wapenfeit. Een hoge bal viel pardoes over Niels in het doel. Einduitslag 6-2. Toch wel een blammage die over twee weken recht gezet moet worden!