FC Meppel MB1 - Alcides MB1 0-2

Alcides MB1 lijkt zich te ontpoppen tot de ‘angstgegner’ van fc Meppel MB1. Steevast zijn de groenwitten de bovenliggende partij maar zijn het de geelzwarten die de punten bijschrijven. Ook vandaag was dat beeld niet anders. Het werd uit bij fc Meppel 0-2.

De eerste counter was vandaag al raak, binnen drie minuten stond Alcides op 0-1. Een prachtige start tegen deze geduchte tegenstander. Met een mooie pass tussendoor bereikte aanvoerster Tessa spits Danielle. Deze omspeelde de keepster en schoof de bal in het doel. De gedreven thuisploeg zocht de aanval en had het veldoverwicht. Een net zo gedreven Alcides wist te voorkomen dat dat tot gevaar leidde. De aanvallen van Alcides waren gevaarlijker. Na een kwartier bracht Mette de bal in de zestien waar Danielle hem kon oppikken en uiteindelijk in de lange hoek kon schuiven 0-2. Het spel bleef zich op de Alcides-helft afspelen maar de geelzwarte muur kon niet geslecht worden. Alcides bleef loeren op de counter. Danique kreeg nog de mogelijkheid op de 0-3 maar haar inzet ging rakelings over. De eerste echte kans van fc Meppel, op slag van rust,  was een makkelijke prooi voor Laura. Met tevredenheid ging Alcides de rust in. Dit was één van de betere helften tot nu toe.

Voor de tweede helft was het vasthouden van de voorsprong de doelstelling. De spits werd als voorstopper geposteerd.  Het spel kwam hierdoor wel meer voor het doel van Alcides. De mogelijkheden voor het fanatieke fc Meppel werden ook groter omdat het meeste Alcideskruit  verschoten  bleek te zijn. De scherpte in de duels was aanzienlijk minder. Het volume van het trainersduo Schapelhouman/Meerzorg nam toe in een poging om die scherpte weer terug te krijgen. Dat lukte deels, ondanks de voorsprong bleef het spannend. Aanvallend kon Alcides geen vuist meer maken, het spel was gericht op het houden van de nul. Laura wist met een mooie redding nog een vrije bal uit het doel te ronselen. Een penalty werd ongelukkig ingeschoten en kon gemakkelijk worden gekeerd. Gesteund door enig geluk bleef de nul  en werd de ruststand ook de eindstand 0-2.

Alcides: Maureen Furda, Mette Kamerling, Daniëlle Lente, Britta Martens, Danique Meerzorg, Laura van der Pol, Ilse Potman, Odette Robaard, Romy Schapelhouman, Jade Sinkgraven, Kyra Staats, Tessa Striethouldt, Lisa Timmerman, Lesley Wensink.