FC Meppel te sterk voor Alcides F2

Aan de nieuwe yell lag het niet. Wat gaan we doen? Winnen! scandeerden de jongens en meisjes van F2 tot drie keer toe voordat scheidsrechter Iwan zaterdagochtend het startsignaal floot voor de thuiswedstrijd tegen FC Meppel F2. Toen Iwan twee keer twintig minuten later voor de laatste keer op zijn fluitje blies, moest hij echter een verliespartij op zijn scorepapiertje noteren.

Alcides begon goed en was de eerste minuten gevaarlijk voor het doel van FC Meppel. De tegenstander had eventjes nodig, maar bleek toen ook over behoorlijk wat pit te beschikken. Verdediger Jens moest zijn hele lichaam in de strijd gooien om te voorkomen dat er gescoord werd en kreeg daarbij de bal op een onplezierige plek. Terwijl hij nog stond bij te komen, gingen zijn teamgenoten in de aanval. Met succes: het was Mander die de bal met buitenkantje rechts het doel in werkte. Alcides ging voortvarend door, maar een mooie rush van Jesse leidde niet tot een doelpunt.

Dat was het moment dat FC Meppel goed wakker werd. Spijtig genoeg viel dat net samen met het moment dat de Alcides-verdediging in slaap viel. Het gevolg laat zich raden: doelpunten voor FC Meppel, vijf stuks maar liefst. Terwijl achterin de koppies steeds meer gingen hangen, gaf aanvaller Jesper nog een keer flink tegengas: 2-5. Een doelpunt uit een mooie hoekschop van FC Meppel zette de ruststand echter op 2-6.

De ranja en de peptalk van trainers Joël en Wouter in de rust deden onze spelertjes goed, want de tweede helft werd er een stuk strijdvaardiger gespeeld. Weliswaar liep de score nog op tot 2-9, maar Alcides wist met man en macht - en soms een beetje mazzel - nog een handvol ballen van de doellijn te vissen. Bovendien kwamen onze aanvallers nog een aantal keer dicht bij scoren, maar het mocht niet zo zijn.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SVN op het programma. Wat we daar gaan doen? Winnen natuurlijk!