FC Wolvega F2 - Alcides F3

Wolvega, 16 november 2014

Na een goede wedstrijd van twee weken geleden, waarbij we tegen de nummer 4 SJO JVZ uit Zuidwolde nipt verloren met 0-1, gingen we vol goede moed vandaag in alle vroegte naar Wolvega.
Mist, kou en een ouderwets "knollenveld" lachten ons toe!
Om precies 08.45 uur ging het fluitje. Onze jongens hadden vanaf het begin de touwtjes in handen. Met goed overspel vanaf de achterhoede met Milan en Tijmen kwam de bal mooi bij Rowan terecht deze speelde goed samen met Thomas zodat deze hem mooi af kon maken en zorgde voor de 0-1. Na weer een mooie aanval kwam de keeper van Wolvega in botsing met zijn eigen teamgenoot waardoor de bal in het net belandde 0-2 voor Alcides. Ook Wolvega kreeg een paar kansen en zeker vanuit een corner waren ze erg gevaarlijk. Maar met onze keeper Matthijs in het doel bleef het tot de rust 0-2. Na een peptalk van Barry begonnen we aan de tweede helft. De kou eiste zijn tol en velen van ons waren tot aan het bot verkleumd. Ook onze keeper had hiervan last waardoor het al snel 2-2 werd. Wolvega profiteerde van onze zwakte, de KOU! Door het goede spel van Wolvega en de koude handen van onze keeper werd het al snel 5-2. Na een mooie aanval van Alcides konden we door een mooi doelpunt van Yannick nog terugkomen tot 5-3.
We hebben een goede pot voetbal afgeleverd. Volgende week weer een nieuwe kans op puntjes.