Geflatteerd verlies Alcides B2

Vandaag op bezoek bij SCN B1 uit Nieuwlande. Voor velen onbekend terrein en daarmee een onbekende tegenstander. Via, via wel wat informatie verkregen over hun speelstijl en –wijze. De opstelling om die reden hier en daar wat aangepast. Daarnaast moest er rekening gehouden met het hoogstaande gras. Niet echt een veld dat geschikt was voor snelle balcirculaties. De bal bleek net zichtbaar.
We waren enigszins op de hoogte van een snelle linksbuiten. Het was dan ook hij die direct aan het begin van de wedstrijd voor gevaar zorgde voor het doel van Alcides. De Alcideanen waren gewaarschuwd. Om deze snelle aanvaller niet meer in dergelijke situaties te laten komen, moest ook de aanvoer naar hun linkerkant onmogelijk worden gemaakt. Gedurende de wedstrijd en daarmee de eerste helft ging dat steeds beter. Mede omdat Rick Roos en Olaf de Grip dit goed met elkaar afstemden. Hierdoor kregen we daadwerkelijk meer grip op ons middenveld en onze eigen flankspelers werden beter bereikt en benut. Ruben Zanting en Dennis Hamminga doken enkele keren, via goed opgezette en vlot lopende aanvallen, gevaarlijk op voor het doel van SCN. Het geeft wel weer aan wat de kwaliteiten zijn van Alcides B2: combinatievoetbal in samenhang met goed positiespel. Het fysieke spelletje van SCN moesten we daarmee zien te ontlopen. Geruime tijd wist Alcides dit vol te houden maar het was toch SCN die op voorsprong kwam. Hun eerder genoemde snelle linkerspits ontglipte halverwege de eerste helft onder de aandacht van onze rechtsback Yannick Timmer. Oog in oog met keeper Jeroen schoot hij beheerst binnen: 1 – 0. Maar zoals diverse voorgaande wedstrijden liet Alcides het er niet bij zitten. Met snel spel en goede positiewisselingen trokken de geel zwarten weer richting het doel van SCN. Niet veel later wist Olaf de Grip gecontroleerd de bal onder de keeper door te spelen en zette hij daarmee de terechte gelijkmaker op het scorebord: 1 – 1. In het verdere verloop van de eerste helft had Alcides het meeste recht op een voorsprong, ondanks de gevaarlijk counters van SCN. Doch na veertig minuten werd de kleedkamer met de eerder genoemde gelijke stand opgezocht.
Tijdens de pauze werden enkele essentiële punten besproken. Hoop op nog iets meer voor Alcides was er zeker en met bijpassende instelling gingen de mannen de tweede helft in. Toch ging het de eerste minuten van de tweede helft gelijk op. En op het moment dat je zou verwachten dat onze B2 zou gaan toeslaan, verdween de bal in het Alcides-doel. Een snelle en goed uitgevoerde counter zorgde voor deze voorsprong van SCN: 2 -1. Niet veel later moest Stijn Theunissen met een lichte blessure het veld verlaten. Hierdoor waren enkele omzettingen noodzakelijk en het duurde even voordat Alcides daar aan gewend was. Het was in deze fase van de wedstrijd dat SCN toesloeg met zowel de 3 – 1 als de 4 – 1 (inderdaad, via hun snelle linkerspits). Slim, zou je kunnen eggen, echter voor alle Alcideanen zeer ontmoedigend. Dat in de loop de tweede helft Alcides de wedstrijd wel weer onder controle kreeg, was tekenend voor de instelling van de B2. Echter bleek dit laatste niet voldoende om de wedstrijd zodanig te doen kantelen, dat er op z’n minst een terecht puntje in de wacht zou kunnen worden gesleept. Het was dan ook nog maar de vraag of daarvoor voldoende speeltijd beschikbaar was. Uiteindelijk bleek de 4 – 1 ook de eindstand te zijn. Een stand die zorgde voor teleurgestelde koppies bij Alcides tijdens het verlaten van het veld. Een teleurstelling die vooral gevoerd werd door de gedachten dat er meer in had gezeten en dat dit ook niet een juiste afspiegeling was van de veldverhouding. In dat opzicht was het een geflatteerd verlies.
Ook uit deze wedstrijd is wel weer lering te trekken. Als team doet Alcides B2 het heel naar behoren. Het komt nu aan meer op de welbekende puntjes op de i zetten. Vooral in individueel opzicht. Aankomende tijd zullen we met elkaar hier meer aandacht aan gaan besteden.
Aankomend weekend eerst even genieten van een vrij weekend, gevolgd door een weekje herfstvakantie. In het laatste weekend van de vakantiegaat de B2 dan weer de “wei” in voor een wedstrijd tegen WIJC B1. Dit zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Maar dergelijke wedstrijden maakt zowel het team als ieder individueel sterker en geeft je veel meer voetbalbeleving. Uiteindelijk dan ook meer voldoening en dat is ook een reden waarom je het spelletje voetbal speelt.