Gelijkspel Alcides na tweemaal weggeven voorsprong

Alcides heeft zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Quick'20. De remise was terecht, maar bij de Meppelers leefde het gevoel dat er meer in gezeten had omdat de ploeg van Wilko Niemer tweemaal op voorsprong kwam. De bezoekers uit Oldenzaal meenden in de slotfase meer recht op de overwinning te hebben, door het overwicht wat ze hadden, maar na afloop kon iedereen met de remise leven.
Alcides en Quick'20 maakten er voor rust een schaakwedstrijd van, waarin de kansen schaars waren. De eerste kans viel pas te noteren na 28 minuten, maar betekende wel meteen de openingstreffer van Ryan Luyckx: 1-0. Die voorsprong leek Alcides tot de rust vast te kunnen houden. Het was echter Jip Kemna die op slag van rust doelman Danny Bos verschalkte met een vrije trap vanaf de zijkant: 1-1.
Hernieuwde voorsprong
Alcides zette zich na rust snel over die tegenslag heen, want binnen drie minuten zorgde Frank Fokke op aangeven van Koen Romme voor de hernieuwde voorsprong: 2-1. Na die goal greep Quick'20 het initiatief en drukte het Alcides terug. Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker in de 65e minuut via Frank Eulderink: 2-2. In het restant van het duel hadden de bezoekers de overhand en was Alcides alleen nog eenmaal dreigend via Dani Lohman. Zijn inzet werd geblokt door de gasten, waardoor het bij 2-2 bleef.
Bron: Meppelercourant.nl