Gelijkspel voor Alcides JO11-3

Na een weekje vakantie mochten de kids van de JO11-3 weer een wedstrijd spelen. In de herfstvakantie heeft er een echte transfer plaatsgevonden, want Taher is nu een vaste speler van ons team geworden. We zijn deze wedstrijd tegen JVZ JO11-3 dus met 10 spelers. Voor de trainers wel even puzzelen met wisselen, maar ook wel weer prettig.

De laatste wedstrijd tegen FC Meppel heeft de jongens goed gedaan. Dit zag je in de wedstrijd ook wel terug. Er werd vanuit de eigen positie gespeeld en er werd ook goed gevraagd om de bal. Wat in deze wedstrijd nieuw was ten opzichte van de vorige wedstrijden, was het enorme fysieke van de tegenstanders. Er werd hard en soms ook te hard gespeeld. Bij een aantal spelers resulteerde dit in een reactie dat zij ook fysiek gingen spelen en een aantal anderen zorgen ervoor dat ze uit de duels bleven. Achteraf was dit een goede leerschool, maar tijdens de wedstrijd erg irritant. Op een gegeven moment waren de jongens meer met de tegenstander bezig dan met zelf voetballen. In de eerste helft was JVZ iets beter dan Alcides. Dit resulteerde niet meteen in doelpunten, doordat de verdedigers Luuk en Jurre samen met Ruben elke keer goed stonden opgesteld. Halverwege de eerste helft werd een foutje van Jurre echter meteen afgestraft. Hij plaatstse een moeilijke bal in de voeten van de tegenstander in plaats van die van Luuk. Hierdoor stonden ze beide uit positie, waardoor de tegenstander met 2 man op Ruben af kon lopen. Hij had geen schijn van kans, waardoor JVZ op voorsprong kwam. Vlak voor rust kwam JVZ zelfs op 0-2 na een uitval door het centrum. De middenvelders werden afgetroeft en deze kans werd op een mooie manier benut door JVZ.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Alcides toonde net als tegen FC Meppel en beet meer van zich af. Op  het middenveld stonden Abel, Nacim en Berend meer hun mannetje en Sem en Savin werden voetballend steeds beter. Bas had het nog steeds erg moeilijk tegen de sterke verdedigers, maar zorgde er wel voor dat Taher en Savin voorin meer ruimte kregen. Halverwege de tweede helft werd het 1-2 door een mooie aanval van Alcides. Via Nacim kwam de bal bij Sem. Hij stuurde heel goed Savin in de diepte die de bal in een keer strak voor het doel schoot. Op het juiste moment kwam Abel ingelopen, die de bal netjes in het doel gleed. Even later werd het zelfs 2-2. Een vrije trap van Abel werd door de tegenstander van richting veranderd en kwam zo in het doel. Daarna werd het weer erg spannend. Een goede aanval werd door Savin bijna bekroond tot een doelpunt. Helaas kwam de bal op de paal. Niet veel later werd JVZ gevaarlijk met een uitval, maar met een enorme sprint en goede sliding (wel of niet op de bal) voorkwam Savin een doelpunt. Echt geweldig gewerkt! In de laatste minuut begon Taher aan een slalom die net niet tot een doelpunt leidde. Uiteindelijk was de eindstand van 2-2 ook wel een terechte. Voor de kids was het fysieke een goede leerschool, maar ook vandaag was duidelijk dat het met de mentaliteit van het team wel goed zit!