Goede start Alcides MO19-1

Alcides MO19-1 is het nieuwe seizoen goed begonnen. De eerste drie wedstrijden, twee in de beker en één in de competitie, zijn allen  in winst omgezet.

VHK MO19-1  -  Alcides MO19-1       0 - 1

Na de bekerwedstrijden stond gelijk een pittig competitieduel op het programma, VHK uit. Deze sterke ploeg uit Sint Jansklooster had de eerste helft het overwicht en het betere voetbal. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Alcides was onrustig aan de bal, te snel werd de bal naar voren geleld.  Het niveau van de vorige wedstrijd was ver weg, maar dat kan ook als een verdienste van VHK gezien worden. Ook hun keepster werd niet noemenswaardig op de proef gesteld.

De geelzwarten kwamen sterker uit de kleedkamer en brachten meer diepte in het spel. Het wist de vrije ruimtes beter te benutten. Dat leidde tot meer defensieve problemen bij VHK en  twee grote kansen. De eerste werd nog knap door de keepster gepareerd, maar bij de tweede moest ook zij zich gewonnen geven; 0-1. Daarna zette VHK nog alles op alles om de gelijkmaker binnen te werken, maar gelukkig slaagde het daar niet in.

Bekerwedstrijden

Alcides MO19-1 gaat verder in de beker. De dubbele ontmoeting met Heerenveen MO19-1 leverde twee winstpartijen op.

Het  ‘refurbished’  team van interim-trainers van André Schapelhouman en Bart Timmerman boekte thuis een 3-1 overwinning. Uit, op een mooie grasmat op sportpark Skoatterwâld, was het met 0-3 te sterk voor de Friezinnen.

De wijze waarop met name deze laatste overwinning tot stand kwam, stemde tot grote tevredenheid. Negentig minuten lang speelde Alcides in een hoog tempo, combineerde erop los en bleef het doel van Heerenveen opzoeken. Dit leidde tot vele kansen waarvan er slechts drie benut werden. Ondanks dit ‘minpuntje’ komt deze wedstrijd in het rijtje van de betere van de afgelopen jaren.