Heerlijke overwinning Alcides B2


Vandaag mocht Alcides B2 in Emmeloord aantreden tegen Flevo Boys B4. Een altijd lastige tegenstander. Voor ons een niet geheel onbekende tegenstander. In de beker er tegen gespeeld en verloren door voornamelijk tegen een paar beste counters aan te lopen. We waren gewaarschuwd.
Het eerste deel van de wedstrijd speelde Alcides goed en had het de wedstrijd onder controle. Afspraken werden nagekomen en iedereen hield zich goed aan zijn eigen taak. Daarnaast toonde Alcides veel inzet en daar waar een speler even een steekje liet vallen, stond een medespeler klaar om hem te ondersteunen. Dan doe je het als team lekker. Scoringskansen leverden het Alcides nog niet op maar daar was het simpelweg op wachten. Tenminste zo leek het. Na verloop van tijd werd Alcides namelijk ietwat slordiger in balaannames en in de balcirculaties. De reden waardoor Flevo Boys meer in de wedstrijd kon komen. Alcides moest wat meer terug omdat Flevo Boys meer kon overgaan tot het spelen van hun geliefde countervoetbal. Daarvoor werden voornamelijk hun vleugelspelers ingezet. Bij een dergelijke uitval kon een doelpunt worden voorkomen door het weggeven van een cornerbal. Niet het meest favoriete “dode”- spel – moment van onze B2 dit seizoen. De cornerbal werd niet goed weggewerkt en van dichtbij wist een aanvaller van de tegenstander de bal binnen te tikken. Alcides kwam hierdoor onterecht op achterstand: 1 – 0. Toch, en dat is weer een kwaliteit te noemen, bleef Alcides B2 als vanouds strijdbaar en ging het op zoek naar de gelijkmaker. En deze kwam er en ook en hoe. Tegen het eind van de eerste helft nam Alcides weer wat meer het heft in handen. Er werd meer gespeeld op de helft van de tegenstander door eerder druk te zetten op de bal. Zo pikte verdediger Yannick Timmer vroegtijdig voor de middenlijn de bal op. Vervolgens kreeg hij alle ruimte om op te stomen richting het doel van Flevo Boys. Waar hij nog vele meters kon maken nam hij toch het besluit om van ruim buiten de zestien met een schot het doel van de polderbewoners onder vuur te nemen. En met succes. Diagonaal vloog de bal in de linkerbovenhoek en daarmee kwam Alcides B2 weer op gelijke hoogte: 1 – 1. Altijd lekker net kort voor de rust.
In de tweede helft liet Alcides snel zien dat het doelpunt hen goed had gedaan. Het vertrouwen was weer wat terug en dit werd aangevuld met inzet en gedrevenheid. Na een goed kwartier werd dit beloond met een doelpunt van Youssef Baki. Via de rechterflank werd hij de diepte in gestuurd en goed en wel binnen de zestien haalde hij uit. Ook nu weer vloog de bal diagonaal binnen, echter ditmaal in de linker benedenhoek: 1 – 2. Na dit doelpunt ging het spel op en neer. Flevo Boys ging er vol voor en stuurde meer spelers naar de frontlinie. Alcides moest flink aan de bak en vooral in de achterste linie mocht er geen ruimte worden weggegeven. Zo nu en dan wist zich een speler van Flevo Boys door de laatste linie heen te dringen. Gelukkig waren zij wat minder zuiver in de afronding waardoor Alcides op een voorsprong bleef staan. Het was af en toe wel even billen knijpen. Fraai was het om te zien dat Alcides bleef strijden en knokken, ondanks dat het spel ook nu weer wat slordiger werd. In balbezit was het allemaal net wat te onrustig. Alcides compenseerde dit door veel teambeleving. Heerlijk om naar te mogen kijken. De geel-zwarten bleven er voor gaan waardoor ook Flevo Boys niet kon verslappen. En zo was er sprake van een scenario waarbij beide ploegen niet voor elkaar wilden onderdoen en bleven gaan voor de winst. Daniël van Dijk maakte een einde aan alle inspiraties van Flevo Boys. Alcides wist, na vroeg druk te zetten op de bal en een vlotte omschakeling, ver door te dringen in de zestien meter van de Boys. Daniël kreeg de bal ietwat achter zich maar uit de draai wist hij met zijn chocoladebeen de bal wederom linksonder binnen te prikken: 1 – 3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en na het laatste fluitsignaal was er aan Alcides-kant veel gejuich hoorbaar. En terecht!
Een heerlijk resultaat dat door de B2 met behoorlijk wat decibels in de kleedkamer werd gevierd. Eindelijk ook eens een terugreis uit de polder met drie punten in de pocket. Dat voelt echt niet verkeerd!
Volgende week wacht ons Pesse B1. Een lastige tegenstander gezien hun resultaten en plaats op de ranglijst. Maar als Alcides wederom met dezelfde teaminzet – en beleving de wedstrijd ingaat en ietwat netter voetbalt, dan……..
 
Tot dan.
Jan