Hekkensluiter verslaat Alcides Zaterdag 1.


Alcides zaterdag 1 verliest in Rouveen.



 



Het is weer zaterdag, en niet zomaar een zaterdag. Nee, vandaag staat de pot tegen hekkensluiter SC Rouveen op het programma. De hele ploeg kijkt hier de hele week al naar uit en ze hadden bedacht vrijdagavond collectief de kroeg in te gaan. Na de overwinning tegen de koploper is het vertrouwen enorm gegroeid en wist de ploegs zelfs op training een record neer te zetten. Een record die niet zomaar verbroken gaat worden, want hou u vast, er waren maar liefst 12 (!) man op trainen. Uniek.



Om half 1 werd er verzameld in de altijd gezellige kantine van MVV Alcides. De objectieve jury van de 'Heineken Player Trophy' zit er weer klaar voor, want de mannen gaan weer de kantine binnenstromen. Iedereen maakt zich op voor de strijd die voornamelijk tussen de twee grootheden Willy Waaier en Jens Bakker gaat. Willy Waaier heeft de afgelopen weken een lichte voorsprong opgebouwd, maar Jens Bakker heeft al laten weten vol in de tegenaanval te gaan. Hij houdt zich aan zijn woord en ziet er belachlijk slecht uit. Waaier is teleurgesteld en baalt enorm dat hij zijn plek heeft verloren. Hij stelt nog een gelijkspel voor, maar helaas, aan de brakheid van Bakker kan niemand tippen. Natuurlijk is het zonde dat deze twee grootheden in het dezelfde generatie leven, ze hadden afzonderlijk van elkaar furore kunnen maken, maar moeten nu tegen elkaar opboksen. We kennen het van Ronaldo en Messi. Deze twee mannen zijn de reden dat kinderen de kroeg in gaan. Net als bij Ronaldo en Messi is het bij de één hard werken (Bakker) en bij de ander talent (Waaier).



Op de heenweg doet Bijzitter weer zijn tweewekelijkse poging om binnen anderhalve minuut op de plaats van bestemming te zijn. Dit probeert hij zonder rekening te houden met tegenliggers of tegemoet komende fietsers.



Aangekomen in Rouveen worden we een fantastische kleedkamer gestopt. Eigenlijk moet ik kleedkamers zeggen, want het noodhok bestond uit twee aparte delen met een dubbele deur. De charme van het amateurvoetbal. Zonder sterspelers S. Noorda en Beenen bracht interim coach Marc Noorda de elf namen naar de selectie. Koers: Alarm, Jansen, Bijzitter,Hussein: Ferdinandidus, Arends, Koster: Schrotenboer, Noorda, Schiphorst. Op de bank nemen plaats: Flinkert, Snijder, Mager en Bakker. Ook zit Been zijn laatste wedstrijd schorsing uit die hij opliep door de inmiddels memorabele woorden: 'Hou toch op man'.



De grote verrassing is natuurlijk Jansen, de man die al gestopt was om zijn taak als scheidsrechtersbaas beter uit te voeren, haalt de kicksen weer van de wilgen om zijn team uit nood te redden. Maar in hoeverre spreek je van nood als je iemand als Bijzitter bij de eerste elf zit. De voorstopper die eindelijk een vaste basispek verworven heeft. Bijzitter die al jaar en dag bekend staat om zijn verfijnde techniek en zijn sublieme traptechniek lijkt content te zijn.



De warming up begon onder leiding van gelegenheids aanvoerder Kotser, die naar eigen zeggen bij Zwolle en Heerenveen heeft gespeeld. De wedstrijd begon met een verrassende brilstand. Binnen een kleine 5 minuten wordt Noorda al alleen voor de keeper gezet en hij wordt neergehaald en benut zelf de penalty : 1-0. Een aantal seconden later komt hij weer voor de keeper maar faalt hij jammerlijk. Alcides kan echter niet lang van de voorsprong genieten omdat uit een standaardsituatie Rouveen op 1-1 komt. De laatste die de bal toucheerd is onze eigen back Hussein, met een overtuigende kopbal weet hij de bal in het zijnet te koppen.



Het spel van beide teams houdt niet over, maar toch gaat de bal voor de tweede keer op de stip bij Rouveen en weer is het de koelbloedige Noorda, die zichzelf omschrijft als een technische alleskunner, die het net weet te vinden. Maar na een kleine tien minuten staat het alweer 2-2. Een foutje van Hussein zorgt ervoor dat er één op één duel onstaat. Goal. Weer een aantal minuten later ligt hij er alweer in: 3-2 en direct rusten. Een slechte wedstrijd met veel goals, inderdaad de 6e klasse. Aanvoerder Koster, die overigens bij profclubs Heerenveen en Zwolle heeft gespeeld, probeert de goede moed erin te houden.



Gelukkig had Noorda nog niet door dat tegenstander beter aan het worden was en laat hij weer van zich horen, 3-3. Een goed afgewerkte kans, maar nu een keer gaan voetballen met zijn allen. Maar niet veel later ligt de 4-3 er alweer in, de koppies gaan weer hangen. Hoe is het mogelijk dat de ene week de koploper overtuigend wordt verslagen maar de week erna het enorm moeilijk heeft tegen de koploper. De mannen van zaterdag 1 proberen aan te vallen maar tevergeefs, want het is de 5-3 die valt in plaats van de 4-4. Zonde. Nog een aantal kansen aan beide kanten die niet worden afgemaakt. Iedereen, zelfs materiaalman Snijder, heeft gespeeld. Een publiekswissel voor Bijzitter die wederom een prima wedstrijd speelde was het hoogtepunt van de wedstrijd. Aanvoerder Koster die, mocht u het ontgaan zijn, bij verschillende profclubs heeft gespeeld gaat voorstopper spelen.



De wedstrijd is ten einde iedereen baalt om de verloren wedstrijd, behalve Willian Schiphorst, voor de trouwe lezer beter bekend als Willy Waaier, die baalt om zijn kleine achterstand op de 'heineken player trophy en wil zijn familie en vrienden niet teleurstellen door al op te geven. Hij heeft al te kennen gegeven dat hij sterker terug wil komen na dit verlies. 



Missen we dan toch Sander 'de strateeg' Noorda en Jan Willem 'JW' Beenen. Wat zou het zijn? Op één vlak missen we Sander sowieso, en dat is voor de gehaktballentest. Naast het spel dirigeert hij ook altijd het keukenpersoneel van de desbetreffende club en probeert hij altijd met meerdere gehaktballen de constantheid van de gehaktbal te testen.



De Accomodatie



We zijn inmiddels op een aantal locaties geweest, maar dit was fantastisch. In een omgebouwde bouwketen met 2 verschillende hokken mochten wij ons omkleden. Sommige spelers vonden het fantastisch, andere (bijvoorbeeld Ex- prof Koster, die bij Heerenveen En Zwolle heeft gespeeld) vonden het minder. De douches stelden de charme van het amateurvoetbal nog meer bloot. Iedereen had een eigen douchekabine met eigen temperatuur regelaar, wat voor de nodige hilariteit zorgde.



Het veld was goed bespeelbaar zolang je de zijlijn (greppel) en de gaten ontwijkt en de scheidsrechter krijgt een dikke voldoende.



In de kantine was het druk, niet zo druk als bij staphorst want daar waren meer dan 1000 man volgens kenner A. Kuik, omdat het eerste thuis tegen DESZ (De oude werkgever van Alarm) aantrad. Iedereen was snel weg, maar Flinkert snapt het belang van de gehaktballen en verorbert er eentje. De bal ziet er uit als een chemische fabrieksbal, maar dit schijnt een geweldige oud-rouveense truc te zijn. De bal is goed gekruid en schijnt echt een goede bal te zijn.



Al met al krijgt de accomodatie een 6.94. Heel goed.



 



Volgende week spelen we weer een wedstrijd tegen een tegenstander, tot dan!