Jeugdteams Alcides voetballen niet meer op kunstgrasAfgelopen periode is er veel te doen over de gevolgen van trainen en spelen op het kunstgras veld, onder invloed van de rubbergranulaat korrels. In eerste instantie heeft Zembla medio oktober aangetoond dat er eigenlijk geen deugdelijk onderzoek is gedaan naar de gevolgen voor de volksgezondheid van deze rubbergranulaat korrels toepassing. De gemeente Meppel (eigenaar van ons veld), de KNVB en ook het RIVM hebben hierop aangegeven dat ons kunstgrasveld gebruikt kon blijven worden, en dat het RIVM nader onderzoek zou doen naar de gevolgen hiervan.

Toen gisteren in het nieuws kwam bij de NOS dat bij 58 van de 60 onderzochte velden korrels met een te hoge concentratie van kankerverwekkende stoffen zijn geconstateerd, hebben wij dit onderwerp wederom in ons hoofdbestuur besproken. Met het oog op het nieuws van de NOS en daarmee de eventuele risico’s voor de gezondheid, hebben wij het besluit genomen dat vanaf morgen geen trainingen en wedstrijden meer gespeeld mogen worden op ons kunstgras door de gehele jeugd van Alcides.

Dit zal consequenties hebben voor het trainingsschema, maar ook voor de wedstrijden op zaterdag (evenals de uitwedstrijden op kunstgras). Er zal zsm een nieuw trainingsschema gemaakt worden, maar wij kunnen ivm de capaciteit niet garanderen dat iedereen 2 x in de week kan gaan trainen, of dat alle wedstrijden zaterdags door zullen gaan. Iedereen zal hierover zo tijdig mogelijk geïnformeerd worden.

Eind december komt het RIVM met een definitief onderzoek en een advies over het gebruik van deze kunstgrasvelden. Wij zullen dit op de voet volgen en aan de hand daarvan wederom jullie informeren.
In de tussentijd werken wij hard aan nieuwe schema's voor de trainingen en wedstrijden van de jeugd.