Kabouters en Mini-divisie bij AlcidesAlcides organiseert al enige jaren kaboutervoetbal. De bedoeling van het kaboutervoetbal is om kinderen vanaf 4 jaar op een speelse wijze kennis te laten maken met voetballen. Deelname is vrijblijvend en er is geen contributie verschuldigd. 

De overgang van de kabouters naar de jo-8 (voorheen f-pupillen) is erg groot. Daarom is er sinds een aantal jaren een Meppeler minidivisie opgezet, waar de wedstrijden 4 tegen 4 zijn, er wordt gespeeld zonder keeper en de teams spelen op een zaterdag 4 wedstrijdjes van 10 minuten. De minidivisie bestaat uit 9 zaterdagen in het seizoen. In samenwerking met FC Meppel en MSC is deze competitie tot stand gekomen, momenteel doen ook voetbalverenigingen vanuit omliggende dorpen mee.

De kabouters en de kinderen die meedoen aan de minidivisie trainen apart. Hierdoor komen de allerkleinsten op een rustige manier in aanraking met voetbal. Er wordt op een speelse en laagdrempelige manier geoefend met overschieten, dribbelen en partijtjes. Plezier blijft voorop staan.

De trainingen starten 04 september. In de winter zal 1x in de week in de zaal worden getraind. De trainingen worden begeleid door Hanneke Krom en Cyril van Soest. Zij worden geassisteerd door onze eigen jeugdspelers. Hierdoor willen wij de oudere jeugdspelers betrekken bij de jongste jeugd en andersom de jongste jeugd betrekken bij de vereniging. Want hoe leuk is het om naar een wedstrijd van je trainer te gaan kijken. 

De Mini’s (6-jarigen) trainen op maandag en woensdag van 17.30-18.15 op sportpark Ezinge.  De Kabouters (4- en 5-jarigen) trainen op woensdag van 16.30-17.15 op sportpark Ezinge.

Vindt uw kind het leuk om een keer kennis te maken met voetbal of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Hanneke Krom, hanneke.krom32@gmail.com, 06-18513991.