Knappe overwinning Alcides B2

Alcides bewijst zichzelf een goede dienst.
Vandaag kwam een bekende tegenstander ons sportpark bezoeken. Flevo Boys B3 was namelijk ook een tegenstander bij één van de bekerwedstrijden. Toen kon Alcides de wedstrijd winnend afsluiten maar dat ging niet zonder slag of stoot. Dit betekende voor de Alcideanen dus scherp en vol aan de bak. Zeker niet verkeerd, aangezien onze B2 nog wat had recht te zetten na het vertoonde spel van vorige week.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd. Alcides B2 is het beste als het kan spelen op de helft van de tegenstander. Dat werd wel geprobeerd, maar de B2 moest zeer waakzaam blijven voor de vlijmscherpe uitvallen van Flevo Boys B3. Gedurende de eerste helft nam Alcides steeds meer het heft in handen en wist meerdere keren gevaarlijk voor het doel te verschijnen van Flevo Boys B3. De toon werd gezet door Olaf de Grip. Een cornerbal wist hij knap op het doel te koppen van de Boys maar een speler van hen wist op  de lijn de bal te keren. Mike Witvoet reageerde goed op de rebound maar helaas eindigde deze op de billen van een tegenstander. Vanaf dat moment had Alcides het betere van het spel. Het kreeg diverse kansen om de score te openen maar jammer genoeg werden al deze kansen niet benut. Youssef Baki was een vijftal keren er knetter dichtbij: Youssef schiet van ruim buiten de zestien de bal op de lat, Youssef speelt zichzelf tot twee keer toe vrij op de zestien maar komt evenzo vele keren niet tot scoren, Youssef weet een knappe voorzet van Dennis Hamminga niet om te zetten in een doelpunt en tot slot Youssef schiet diagonaal net voor langs. Youssef werkte hard maar hij had pech in het afronden van deze kansen. Na deze stormloop op het doel van de Flevo Boys, wisten de spelers uit de polder zich wat onder de druk van Alcides vandaan te spelen. De meeste geel-zwarten gingen er al vanuit dat de 0 – 0 de ruststand zou zijn, maar Flevo Boys kwam de laatste tellen in de eerste helft er nog een paar keer super snel uit. Gelukkig reageerden de verdedigers van Alcides en keeper Jeroen erg alert waardoor de 0 – 0 stand ook werkelijkheid werd. Pauze.

In de rust zeiden we nog tegen elkaar dat degene die het eerst zou scoren ook de wedstrijd wel eens zou kunnen winnen. Dus direct na het fluitsignaal, gaan voor die voorsprong. Flevo Boys probeerde wat verder van hun doel af te spelen maar daardoor ontstond achter hun laatste linie aardig wat ruimte. Daniël van Dijk en Daël Kamerling wisten vanaf het middenveld met een paar knappe passes onze snelle buitenspelers de diepte in te spelen. De eerste kansen bleven nog onbenut maar na zo’n twintig minuten in de tweede helft werd een dergelijke bal door Rick Roos beheerst omgezet in een doelpunt: 1 – 0. Flevo Boys ging nog wat opportunistischer spelen maar dat zorgde er ook voor dat Alcides nog meer ruimte kreeg dan het reeds had. Toch liet het tweede doelpunt nog enige tijd op zich wachten. Uiteindelijk zorgde wederom Rick Roos voor enige opluchting door de 2 – 0 binnen te schieten. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Dat was het zeker toen Daniël van Dijk de 3 – 0 aan wist te tekenen. Een voorzet van rechts ronde hij af door met een boogbal de keeper te verschalken. De laatste tellen van de wedstrijd probeerde Alcides professioneel uit te spelen om daarmee ook de nul vast te houden. Jammer genoeg lukte dat niet. Flevo boys wist alsnog de eer te redden door voor een eindstand te zorgen van 3 – 1. Wel zonde dat de 0 niet kon worden vastgehouden maar het belangrijkste was dat Alcides, ten opzichte van vorige week, zich knap wist te herstellen. Dat dit resulteerde in een overwinning, gaf nog meer glans aan het vertoonde spel. Daarmee toonde Alcides B2 zich (weer) van de goede kant en tevens bewees het zichzelf een goede dienst door de drie punten in eigen huis te houden. Een mooie opsteker voor volgende week als we aan moeten treden tegen SCN. Voor velen een onbekende tegenstander maar als we op deze wijze blijven spelen kunnen we met vertrouwen uitkijken naar deze ontmoeting.