lang wachten beloond

Staphorst vs Alcides C1

Daar was ie dan eindelijk, de eerste wedstrijd voor Alcides c1 in 2015.

De afgelopen weken werd steeds op het laatste moment de wedstrijd gecanceld ivm sneeuw of ijzel.

Vandaag dus het veld op in en tegen Staphorst.

De thuiswedstrijd was een wedstrijd die maar 1 kant op ging met als uitslag een 4-0 overwinning. Vandaag ging het duidelijk moeizamer. Er waren genoeg excuses om beter te doen, maar dat is niet des Alcides. Klokslag 10:31 uur floot de scheidsrechter voor aanvang wedstrijd. Meteen vanaf minuut 1 was duidelijk dat Staphorst de ruimtes klein wilde houden, precies waar we de hele week op getraind hadden. De mannen van Staphorst zaten er boven op, meestal toelaatbaar, soms erover. Maar daar zouden we het niet over hebben, het was zaak voor ons om eronder uit te voetballen. Dat lukte lang niet altijd, en daar de voorwaartsen altijd kort gedekt stonden konden simpelweg weinig combinerend voetballen. Achterin kon het balletje wel rond maar 1 keer het midden in zat men er bovenop van Staphorst kant. Echt gevaarlijk voor het doel konden we niet worden. Mooi is wel om te zien dat niemand in paniek raakte, en we geduldig blijven zoeken naar openingen. Die kwamen er in het eerste bedrijf spaarzaam. Wat uiteindelijk in een 0-0 ruststand resulteerde.

Na rust 2x gewisseld. In de kleedkamer werd duidelijk gemaakt dat we het veld veel breder moesten houden, en dat we de ballen van links naar rechts en visa versa moesten openen. Dat was niet aan dovemansoren gezegd. Elmar werd in de 41st minuut gelanceerd en gaf prima voor, waarJoep bij de 2de paal simpel binnen kon tikken. We wonnen de slag op het middenveld en we konden de bal voorin goed vasthouden. 10 minuten later was het andersom Joep die van links naar binnen trok en uithaalde waar de keeper nog redden kon, maar bij de 2de paal stond Elmar geduldig te wachten om de 0-2 binnen te tikken. Hierna konden we de wedstrijd simpel uitspelen, en hadden we genoeg kansjes om de score te laten oplopen. Zo werd er nog een keer op de lat gekopt en plukte de staphorst doelman nog een bal uit de kruising.

Wedstrijd 1 zit erop. 3punten zijn binnen en niks weggegeven klasse. Nu 2 weekenden wintersport vrij. En na de voorjaarsvakantie op naar het kampioenschap? We zullen zien.