Melvin Velthuis voetbalt weer, en hoe

Sterkhouder is terug bij Alcides

Meer dan achttien maanden stond de allrounder van Alcides buitenspel door een knie blessure. De begenadigde voetballer kwam twee en half seizoen geleden over van Rohda Raalte en hij werd meteen door de supporters in het hart gesloten.
De speler zou de opvolger moeten worden van Yumé Ramos, maar in het eerste seizoen werd er wel goed gevoetbald door Melvin, maar een doelpuntenmachine was hij niet. Het seizoen erop begon hij in overleg met de trainersstaf als leider van de verdediging. Hij speelde een uitstekende voorbereiding en een mooi seizoen lag in het verschiet toen het noodlot toesloeg. Een kapotte knie. Achteraf bleek de voorste kruisband gescheurd, maar in eerste instantie werd deze diagnose door de artsen niet gesteld. Uiteindelijk werd er toch geopereerd en na anderhalf seizoen kan Melvin Velthuis zijn kwaliteiten eindelijk weer etaleren bij Alcides 1.
Afgelopen zondag was hij al meteen weer belangrijk bij Alcides. Hij nam de regie op het middenveld en toen Dennis Blokzijl uitviel loodste hij Alcides als centrale verdediger naar veilige haven en een 3-1 overwinning op SWZ.

Fit verklaard door de medische staf

Anderhalf jaar geblesseerd, altijd mee in de bus naar verre uitwedstrijden, zelfs toen hij als echte Go Ahead Eagles supporter mee moest in de PEC Zwolle bus waarmee Alcides naar Huissen ging. Altijd op de trainingsavonden present en hard werkend aan z'n herstel, wel eens mismoedig, maar toch vooral bijna altijd positief en als onderdeel van het team.
Net voor de winterstop werd hij fit verklaard door de medische staf, die hij voor alle goede zorgen middels een presentje bedankte, het typeert de persoon die Melvin Velthuis is.

  Weer terug tegen NEC na maanden blessureleed

Voor volgend seizoen zal Melvin zich op de zaterdagen concentreren op de jeugd van Heino, zijn jeugdliefde en zal hij op de zondagen weer in het Geel-Zwart van Alcides te bewonderen zijn.
Bij Alcides zijn ze content dat er ook volgend seizoen weer van deze sympathieke Sallander genoten kan worden op sportpark Ezinge. Melvin en Alcides zijn namelijk overeengekomen dat hij nog tenminste één seizoen blijft, tenzij...? Tenzij een gerenommeerde Topklasser of een 1e divisionist zich voor hem zou melden. In dat geval zal Alcides hem een dergelijke kans van harte gunnen.