Mooie afsluiter voor E5 bij toernooi van WIJC


Zaterdag 30 mei was de laatste zaterdag van dit seizoen dat we als team vroeg bij Alcides aanwezig moesten zijn. We hadden de competitie gehad en hadden nu als afsluiter nog het toernooi in de Wijk. Het begin zag er nat en zelfs donderachtig uit. In de Wijk aankomend bleek ook dat ze de wedstrijden hadden stilgelegd vanwege het noodweer. Gelukkig hadden wij goed weer meegenomen en konden de wedstrijden snel hervat worden. Zo konden wij vrij snel, wel iets later dan geplant, onze eerste wedstrijd tegen HZVV E5 spelen. Een sterke tegenstander en zoals wij vaak hebben beginnen we wat in slaapstand en worden we later wakker en gaan we voetballen zoals het hoort. Helaas heb je daar op een toernooi niet wat aan dus deze partij ging verloren met 2-1.
Met 1 wedstrijd er tussen konden we vrij snel revanche nemen. Nu moesten we tegen ZAC E4 uit Zwolle. Een team met veel kracht er in, maar voetballend zeker niet beter dan wij waren. Deze wedstrijd speelden we gelijk.
Met weer 1 wedstrijd pauze mochten we dus steeds vrij snel aantreden om lekker te ballen. Youri naam voor elke wedstrijd het strijdplan met de kids door en dat werkte vooral in deze wedstrijd goed door. Ze speelden agressiever en waren meer aanwezig op het veld. Hierdoor konden we tegen WIJC, die een klasse hoger speelden, een gelijkspel er uit halen.
Nu kwam het langere wachten. We hadden nog 2 wedstrijden te gaan en telkens 3 wedstrijden er tussen. Gelukkig bleef het weer vrij goed en hadden we dus niks te klagen.
De 4de wedstrijd speelden we tegen de Weide E5. Een goed voetballende ploeg. Ze kwamen vrij gemakkelijk op een 2-0 voorsprong. Ze dachten de wedstrijd in de pocket te hebben, maar hadden niet gerekend op de vechtlust die onze boys en dame kunnen hebben. Hierdoor kwamen we 2-2 gelijk en dit was ook de eindstand.
We hadden 4 wedstrijden gespeeld en 3 punten. We leken niet meer mee te doen voor de prijzen, helaas.
De laatste wedstrijd moesten we tegen MSC E8. In de wedstrijd bleven we knokken, we wilden graag 1 wedstrijd winnen dit toernooi. En dat lukte, deze wonnen me met 1-0. Bij nakijken van de standen en de punten bleek dat we uiteindelijk precies  gelijk geeindigd waren met de Weide E5. Even veel punten en een gelijk doelsaldo. Beiden waren we op de 3de plek geeindigd. Een mooi resultaat van een mooi voetbal jaar. Niks leukers om het jaar af te sluiten met een trofee!!

Top gedaan jongens, dame en trainers. Afgelopen jaar hebben we als ouders mogen genieten van mooi tikkie-takkie voetbal. Voetbal zoals voetbal hoort te zijn, namelijk om als toeschouwer van te genieten.