MSC E1 - Alcides E2

Zaterdag 28 november stond de derby MSC E1 tegen Alcides E2 op het programma. Altijd een beladen wedstrijd. Tim was afwezig en daarom was Kimi van E3 als gastspeler aanwezig.
 
E2 had er veel zin in en kwam erg goed uit de startblokken. Op ons verzorgde voetbal van achteruit had MSC E1 geen antwoord. De middenvelders werden goed ingespeeld die het spel weer prima verdeelden over de zijkanten. Dit leverde de 1e minuten 3 100% kansen op maar helaas ging de bal er niet in. De keeper van MSC plukte de ballen ook goed uit z’n goal.
MSC wisselde slim en won steeds meer duels op het middenveld. De eerste fatsoenlijke aanval van MSC vloog er wel in en helaas de 2e ook tot ongeloof van iedereen.
 
Zoals deze najaar competitie wel vaker gebeurde werd E2 overmoedig. In plaats van rustig te blijven opbouwen gingen we slordiger spelen en geforceerd opzoek naar de 2-1. Achterin werd onnodig balverlies geleden en MSC bouwde de voorsprong uit. De koppies gingen omlaag …………..
 
Nadat de boys in de pauze even op adem konden komen en paar aanwijzingen uitgelegd konden worden, kreeg E2 wat meer grip op MSC. Er werd weer gecombineerd en over de zijkanten aangevallen. Kimi werd al snel gevaarlijk met een mooie actie op links maar de verdedigers van MSC wisten dit ook onschadelijk te maken.
Aan de andere kant bleef MSC, door met name een erg snelle spits, gevaarlijk en kon de voorsprong verder uit bouwen.
 
E2 maakte nog wel een doelpunt voor de eer maar deze tegenstander was ook een maatje te groot.
Eindstand 10 – 1. Een pijnlijke nederlaag.
 
Ondanks de loodzware indeling in de 1e klasse heeft E2 bij vlagen goed voetbal laten zien.  
Een aantal wedstrijden werden we helaas afgetroefd op mentaliteit en fysiek spel.
 
Na de winterstop gaan we weer met frisse moed verder tegen hopelijk gelijkwaardige tegenstanders!!
 
De trainert