MVV Alcides niet alleen prestatie- maar ook opleidingsclub

Dat we met onze teams van hoog tot laag willen presteren is niets mis, maar dat is niet alleen wat ons voor ogen staat. De belangrijkste factoren blijven toch opleiden en het hebben van plezier in je sport. Al onze teams worden ingedeeld of spelen op het niveau waar ze thuis horen. Voetballen geeft uiteindelijk het meeste plezier als je met en tegen anderen speelt die van ongeveer hetzelfde niveau zijn.
Onze standaardteams spelen allemaal in de hoofdklasse en leveren daar jaarlijks goede prestaties. Alcides A1 speelt zelf in de landelijke divisie en speelt daar wekelijks tegen A-elftallen van andere gerenommeerde hoofdklassers zoals Rohda Raalte en Excelsior 31.
Ons tweede elftal speelt in de res. Hoofdklasse; dit is voor tweede elftallen de hoogste afdeling. De selectie van dit team bestaat uit spelers die bijna allemaal voortkomen uit onze eigen opleiding.
Onze eerste selectie uitkomend in de Hoofdklasse C zondag heeft een selectie van 22 spelers. Van deze selectie bestaat 30-40% uit spelers die 1 of meerdere jaren onze jeugdopleiding hebben doorlopen wat lang niet elke hoofdklasser kan zeggen.
Dus heb je talent dan is het eerste of tweede elftal best haalbaar voor eigen jeugdspelers. Maar uiteindelijk is voor elke speler natuurlijk ruimte te spelen waar zijn of haar kwaliteiten het best tot zijn recht komen. Dat kan bij een van onze recreatieteams, spelen bij de afd. zaterdag en voor de meisjes en dames bij de damesafdeling.

Veel voetbalplezier,
Jan W. Lijzen