MVV Alcides Zat 1 – Tollebeek 3

Het was na 2 weken afwezigheid weer eens hoog tijd om het sterrenensemble te verzamelen. Het was inhaalweekend en dat was duidelijk merkbaar op het sportpark van de beste club van Meppel. We hadden 3 velden, 10 kleedkamers en een kantine voor onszelf, een luxe waar wij natuurlijk als 1e team wel aan gewend zijn. Door deze rust speelden wij op het hoofdveld.
Na een enerverend potje tafelvoetbal tussen Geert 'Evert' Flinkert en Izjan van Pul tegen Jens 'K' Bakker en Ammon Tahapary (wat helaas vroegtijdig afgebroken moest worden aangezien de wedstrijd over 30 minuten begon) was de kleedkamer gevuld met het voltallige team van de Zaterdag 1. Na dat de vetertjes weer waren gestrikt, de enkelbandjes om waren gedaan en de haarbandjes weer op de juiste plek zaten begon Jan Mager met de opstelling met wat merkwaardige positie invullingen. Door het gebrek van sterkeeper Willian Schiphorst mocht ditmaal Joel 'loop uit de 16' Arends plaatsnemen in de goal. De rest van de opstelling was als volgt:
Joel Arends
Geert Flinkert – Izjan van Pul – Allard Kuik – Marc Noorda
Jens Bakker – Wouter Been – Ammon Tahapary
Tijn Ovinge – Calvin Snijder – Appie

Degene die ons de laatste jaren volgt zal het waarschijnlijk direct door hebben, 10 van de 11 man op dit veld werden vorig jaar kampioen met Mvv Alcides A2, 9 als speler en 1 als trainer. Wouter Been was er helaas dit kampioenschap niet bij aangezien hij de lat moest beschermen bij Mvv Alcides A1.

Tollebeek 3 kwam 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd aan in verband met wat spelers die de klok kwijt waren en hierdoor te laat aanwezig waren. De warming-up zag er van beide kanten scherp uit en je voelde aan alles dat dit een 'alles of niets' wedstrijd zou gaan worden.
Het woord was aan de scheidsrechter Wim Snijder die met zijn fluit de wedstrijd van start mocht laten gaan. MVV Alcides begon erg sterk en dit drukte zich na zo'n 4/5 minuten ook al uit in een doelpunt. Calvin Snijder was na een goed uitgespeelde aanval het eindpunt en tikte de 1-0 binnen. Hierna ging het rap. De supporters moesten niet teveel blinken, want dan zouden ze doelpunten missen. De score bouwde zich al snel op naar een wel verdiende 5-0. Dit was voornamelijk te danken aan Wouter 'Ijbert' Been die zich als een ware Xabi Alonso uitleefde op het middenveld en het ene na het andere balletje perfect neerlegde voor de voorhoede. Ook werd er nog een strafschop versierd door Calvin waarna Izjan van Pul erg rap was met zijn 'Shotgun' en dus de allesbeslissende penalty mocht nemen. Izjan heeft kennelijk de les 'altijd een hoekje kiezen' gemist en besloot om de bal met 1 rechte streep het goal in te jagen.
De eerste 45 minuten waren duidelijk in het voordeel van Mvv Alcides en de 11 gingen de rust in met een 7-0 voorsprong. In de rust werd er nog wat tactische aanpassingen gedaan en mocht Severin het veld betreden voor Ammon. Na dat sommige spelers en scheids nog wat 'stoom' hadden afgeblazen mocht de 2e helft beginnen. Tollebeek had alleen niet bijzonder veel zin meer en vroeg aan de scheids of de wedstrijd misschien iets korter mocht duren. Zo gezegd, zo gedaan. Mvv Alcides was vastberaden om aan het doelsaldo te werken aangezien dat nog wel eens nodig kon zijn in de spannende competitie strijd.
De 2e helft begon onstuimig en Mvv Alcides was het even helemaal kwijt. Tollebeek vond hun 3e adem en kwamen terug in de wedstrijd. Wel scoorde Mvv Alcides nog 2 maal en zorgde ervoor dat de moed wat in de schoenen van de 11 van Tollebeek zonk. De nummer 10 van Tollebeek kreeg in de 2e helft een stuk meer ruimte en dit resulteerde uiteindelijk toch in een doelpunt voor Tollebeek. Hierna herpakte Mvv Alcides zich weer even en legde er weer 3 in. Dit had vooral te maken met de wissel die in deze periode plaatsvond. Sino 'Baby' kwam erin voor Appie. Toch gaf Tollebeek de moed niet volledig op en scoorde de 12-2 uit een corner. Nog steeds niemand weet van wie die man precies was, al heeft men wel een vermoeden. Om elk doelpunt te gaan beschrijven ging wat ver dus bij deze nog even de doelpuntenmakers:
Calvin 5x, Appie 2x, Izjan 1x, Tijn 1x, Severin 1x, Sino Baby 1x, Steven 1x

Al met al was de 2e helft een stuk minder dan de 1e helft. Dit was ook aan de bezoekersaantallen te zien aangezien er de eerste helft zeker wel 8 waren en de 2e helft nog maar 4. Wel een klinkende overwinning voor Mvv Alcides zaterdag 1 dat nog steeds ongeslagen koploper is met 21 punten uit 7 wedstrijden.

Maar wacht, we zijn er nog niet. Er zijn nog onafgeronde zaken binnen het team. De tafelvoetbal wedstrijd die eerder besproken werd moest nog gespeeld worden aangezien het wel om 10 hele euro's ging. Na een korte warming-up stonden Jens 'K' Bakker en Ammon Tahapary weer tegenover het met 8-5 voorstaande duo Izjan van Pul en Geert 'Evert' Flinkert. Er waren slechts 2 doelpunten nodig voor een overwinning van Izjan en Evert. Dit ging vrij gemakkelijk en de uitslag werd 10-6. De 10 euro was binnen. De strijd was gestreden, dacht men. Het tegenovergestelde bleek een feit. Jens en Ammon daagde het winnaarsduo nogmaals uit voor nog een potje, 'alles of niets' was wederom het motto. De spanning nam toe, de posities werden ingenomen en het spel kon weer beginnen. Het begin ging gelijk op en het stond op een gegeven moment zelfs 3-2 voor Jens en Ammon. Hierna besloot Jens vies effect aan de balletjes te gaan geven zodat deze gelijk de kant van de tegenstander op zouden rollen. Gelukkig had Izjan dit door en hield elke bal tegen. Evert en Izjan vonden hun goede vorm weer terug en liepen uit naar 3-6. Toen werd het makkelijk. Jens en Ammon mochten nog wel een paar keer voor de goal komen maar het mocht niet baten. Eindstand: 10-6 voor Izjan en Evert. Voor deze jongens was het een dag om niet te vergeten, 3 overwinningen en 20 euro rijker.

Volgende week mag er (als het goed is) weer een balletje getrapt worden, ditmaal op het mooie sportpark van Ens. We hopen de supporters weer in vol ornaat op de tribunes te zien. Vuurwerk graag buiten het sportpark afsteken aangezien er anders een boete volgt voor Ens.