Nederlaag Alcides C2


Op het prachtige kunstgrasveld mocht C2 aantreden tegen Olde Veste.
Dit team speelt een klasse hoger en staat daar op de tweede plaats. Toch was daar het eerste kwartier weinig van te merken en was Alcides de betere ploeg. Met mooi positiespel kwamen we een paar maal gevaarlijk door. Ternauwernood (en met geluk) kon Olde Veste het doel schoonhouden.
Na dat eerste kwartier kwamen zij er beter in en bleek dat ze een drietal zeer gevaarlijke spelers hadden die op basis van hun individuele kwaliteiten het duel deden kantelen. Vooral in de omschakeling waren ze razendsnel en kwam Alcides soms wat handelingssnelheid te kort. Uit een van de snelle combinaties scoorden zij toch de eerste goal van de wedstrijd, 1-0. Niet veel later vlak voor de pauze een speler alleen op Devon door en het was een ruststand van 2-0.
Overigens keepte onze gelegenheids goalie een hele goede wedstrijd met af en toe een hoogstandje (kappen en draaien in de eigen zestien)!
In de pauze hadden we toch het gevoel dat als we draad zouden oppakken van het eerste kwartier, we het hen nog moeilijk konden maken. Maar helaas, al vrij snel werd het 3-0 en daarna was het een periode niet best wat C2 liet zien. Met name het terug verdedigen was zeer matig. Zeker met de snelle mensen bij hen is dat vragen om moeilijkheden.
Ze maakten nog een paar doelpunten en geloofden het daarna wel. Dat bood in ieder geval C2 de gelegenheid om de eer te redden en na een kopbal van Niels net naast, was het uiteindelijk Mika die van dichtbij de eretreffer binnen schoot, 6-1.
 
Reporter.