Nederlaag Alcides

Alcides weet niet meer wat winnen is in de hoofdklasse. De Meppelers kregen zondag een oorvijg van De Bataven. Het werd in Gendt maar liefst 5-1.
Aan het begin van de wedstrijd ging het nog aardig gelijk op, maar het was van beide kanten bepaald niet enerverend te noemen. Op het moment dat De Bataven scoorde, stortte Alcides in. Binnen tien minuten kreeg het - nog voor rust drie - goals tegen. Na goed een uur lag nummer vier er ook in en was er even de vrees voor een enorme nederlaag. Dat gebeurde niet, want Ryan Luyckx maakte vlak voor tijd de 4-1, maar even later scoorde de thuisploeg toch nog de 5-1.
Door deze nederlaag staat Alcides nu tiende met zeven punten uit drie wedstrijden, die allemaal werden vergaard in de eerste drie duels. Het gaat met de nummer voorlaatst is slechts drie punten. Komende zondag komt Hoogland naar Meppel. 'We hebben het op dit moment even niet en we geven te gemakkelijk de goals weg. Het is zaak om even terug te keren naar de basis', aldus Alcides-trainer Wilko Niemer.

De Bataven-Alcides (3-0) 5-1: 35. Rob Aarntzen 1-0, 40. Damon van Hoften 2-0, 45. Tim Waterink 3-0, 57. Aarntzen 4-0, 87. Ryan Luyckx 4-1, 90+1. Waterink 5-1.
(Bron: Meppelercourant.nl)