Neutrale toeschouwer winnaar bij treffen Alcides zaterdag 1 en Genemuiden.

Neutrale toeschouwer winnaar bij treffen Alcides zaterdag 1 en Genemuiden.


 


'de avonturen van Evert en Wicky op kruisband jacht'


Na lange tijd elkaar niet meer op de zaterdagochtend te hebben ontmoet, is het vandaag eindelijk weer een zo ver. Na een maand afwezigheid op de knollige amateurweiden van de verschillende dorpsclubs mogen de goddelijke gelen weer hun opwachting maken. En nee, niet tegen zomaar een tegenstander, maar tegen de koploper Genemuiden. Het lijkt wel vanaf boven bepaald als juist op dit moment sterspeler Jens Bakker weer terugkomt van een tergende blessure. Maar daar tegenover staat dat publiekslieveling Bijzitter vanaf de zijlijn moet toekijken, hopend op een invalbeurt. Omdat het een verre uitwedstrijd is heeft de chauffeur van de spelersbus er voor gekozen om ook gebruik te maken van andere middelen dan alleen de auto. Zo werd er gekozen voor een weg over het water van de genemuider zee. Een veerboot van ongekende groote, met karaokebar, sportschool, casino en supermarkt bracht ons veilig naar de overkant. Ook is supportersanalist Allard Kuik er vandaag niet bij, wel heeft hij wat te zeggen over het dalende toeschouwersaantal (18!): “ voetbal is geen kunstschaatsen. Schoonheidspunten zijn tijdens onze wedstrijden niet aan de orde. Winnen is het doel. De toeschouwers weten dit van ons, na de laatste wedstrijd zagen we dat het aantal supporters is gedaald. De schuld hiervan moeten we bij ons zelf zoeken. Het snel verlaten van het veld, zien mensen als een afwijzing. Voor en tijdens de wedstrijd, maar ook na de wedstrijd moeten we onze achterban bij ons team betrekken”. Een inspirerende quote die op gelijke voet staat als quotes van Ghandi en Cruyff


Ook barst de strijd om de Heineken Player Trophy weer los. Na een aantal weken afwezigheid van de cup met de blauwe oren wordt er weer gestreden in de plaatselijke kroegen om die felbegeerde beker binnen te hengelen. Voornamelijk Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier, en Melvin Schrotenboer, twee mannen met een prominente rol in het algehele klassement, lijken zich met de prijzen te willen bemoeien. De twee grootmachten van het hedendaagse amateur bier drinken komen inmiddels bijna in aanmerking voor een proflicensie. Kinderen kopen shirtjes met 'waaier' of 'schrotenboer' op de rug en gaan de kroeg in en doen ze hun helden na. Een goede ontwikkeling voor deze tak van sport. Maar kan de gevestigde orde nog verrast worden door een outsider? Want ook Bakker, Been , Arends en Mager zijn tot laat in de kroeg gespot door de anonieme en objectieve jury. Met een close call en na uren van vergaderen met hevige discussies, waardoor één lid van de jury met hoge poten uit de jury is gestapt, is Schrotenboer de dag winnaar. De man die ooit een grote toekomst voor zich had toen die nog jong en onbezonnen en bij vitesse '63 wekelijks de spreekwoordelijke pannen van het dak speelde. Op een voor hem teleurstellende tweede plek staat Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier. Naar horen zeggen baalt hij hier enorm van en kan hij nu al niet wachten op volgende week vrijdag. Mager maakt de top 3 compleet.


Het dagklassement:


  1. Melvin Schrotenboer

  2. Willian schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier.

  3. Pascal Mager


Het algemene klassement


 


  1. Willian schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier.

  2. Melvin Schrotenboer

  3. Mustafa (mussie, musthapa, moessie, moestafa) Hussein.


In de kleedkamer aangekomen maakt interim-interim trainer Beenen de opstelling bekend. De volgende 11 namen mogen het gaan doen:1. Schiphorst: 2. M. Noorda, 20. Berkholst, 4. Alarm, 5. Flinkert; 15. ferdinandididus 3. Beenen 8. Arends; 10. Schrotenboer, 9. Mager, 14. Kotser.


Een aantal verassingen in de opstelling, met het ontbreken van doelpuntenmachine Been, publiekslieveling Bijzitter en sterspeler Bakker kan er gesproken worden van een dure bank.


De wedstrijd dreigt uit te draaien op een pot vol vechtvoetbal. Voor de neutrale supporters een lust voor het oog. Echter kan ik me niet voorstellen dat een neutrale supporter op een zaterdagmiddag naar een 6e klasse B-categorie gaat kijken. Echter zijn er wel fantastische voetbalmomenten te aanschouwen. Een fantastische steekpass over 50 meter die je normaal gesproken alleen maar in Camp Nou en de Allianz Arena van de voet van Alarm die oud prof Koster bediend en zijn eerste van het seizoen binnen prikt, waar hij dit vroeger deed op sportpark skoaterwald en in het oosterenkstadion doet hij dit nu op het modderveld 3 van sportclub Genemuiden: 1-0.


Niet lang daarna krijgt alcides 2 standaardsituaties tegen. Tegen de grote mannen van Genemuiden betekende helaas 2 tegengoals. En dan sta je ineens met 2 tegen 1 achter. Alcides houdt de koppies omhoog en probeert de gelijkmaker te forceren. Dat lukt ex-prof koster van onder andere clubs als het toenmalige FC Zwolle en Sc Heerenveen. Hij komt in de 16 maar de tegenstander laat hem het gras van dichtbij zien. Strafschop. Noorda gaat achter de bal zijn en blijkt ijskoud. Dramatisch ingeschoten, maar de keeper duikt naar de andere hoek 2 tegen 2. Ook wordt het direct 3-2 voor de alcideanen, echter wordt deze onterecht afgefloten door de enigszins goed fluitende leidsman. Nog voor de rust komt alcides met tien man door een smerige overtreding van Noorda, die naar eigen zeggen 'niet goed uit kwam met de passen'.  


De tweede helft is het achter de feiten aanlopen voor de alcideanen. We spelen constant met 9 of tien man omdat Alarm en Flinkert nog een prent krijgen. Het was pompen of verzuipen voor genemuiden, maar door opperste concentratie en hard werken creeren de knolrapen weinig tot niks. Aan de andere kant kwamen een groot aantal counters door, grote kansen voor Beenen en invaller Been en een bal op de paal van Arends lieten het netje helaas niet bollen. De sfeer in en om het veld werd grimmiger, hardere duels en pittige slidings. De alcideanen dachten hetzelfde als de terreinknecht van Genemuiden: We laten er geen gras over groeien. Elk koppeltje op het veld had ruzie met elkaar en schreeuwde bedreigende woorden naar de ander. Met uitspraken als: 'ik hoop dat jij niet veel waarde hecht aan je kniebanden, want die gaan er zo af' 'wat ben jij toch een naar mannetje' en 'hoeveel kosten de lijntjes drugs die jullie met het hele team voor de wedstrijd hebben genomen' was de sfeer inderdaad grimmig te noemen. Bij elk balbezit moest je vrezen voor invliegende tegenstanders; De charme van het amateurvoetbal.


De ene sliding naar de andere werd gemaakt, het was uitdelen en incasseren.De scheidsrechter leek vooral de alcideanen als schuldige aan te wijzen door middel van het trekken van de gele prenten naar de mannen met de gelijkkleurige tenues. Waar normaalgesproken een tackle op de bal de norm is, was dat nu de enkel, de kruisband en de knieschijfen.


Helaas, vanwege de spanning, is de rentree van supersub Bijzitter uitgebleven. Hij die bekend staat als De god der goden, De Onbereikbare nummer 13, De Keizer op voetbalschoenen, Het genie, De Spelbepaler, De Tank, De Satan van de Zaterdag, De Messi van de amateurvelden. Wat Willian Schiphorst en Melvin Schrotenboer hebben in de kroeg heeft Bijzitter op het voetbalveld. De man met de onevenaarbare status. Voor hem koop je in seizoenskaart van de zaterdag 1. Met zijn spel krijgt hij met enige regelmaat het publiek op de banken. De 18 man, waarvan 12 van genemuiden kijken dan ook met verbazing naar de interim-interim trainer van alcides als hij niet mag warmlopen.


 


De Accomodatie


 


Elke zich zelf respecterende voetballer is natuurlijk al eens op de accomodatie van Genemuiden geweest, daarom is het voor de jury lastig om een eerlijk objectief besluit te vormen. We zaten in een goed ruime autenthieke kleedkamer voor ons 15 koppen tellende keurkorps. De velden waren helaas matig tot slecht te noemen. De kantine was groot, maar tegelijk gezellig wat altijd een knappe prestatie is.


Maar dan komen we bij het belangrijkste moment van ieders zaterdagmiddag, de gehaktbal. Bij het ontbreken van de aspirantgehaktballentester Sander Noorda, hebben we besloten om dit gemis als team op de te vangen. Naar verluid heeft Sander Noorda om met zijn hoofd bij het team te blijven toch 3 gehaktballen op gegeten. Die smaakte hem goed, dit deed hij echter niet om te testen maar om zijn vetgehalte op pijl te houden.


Maar deze bal was op het oog prima. Een robuuste bal drijfend in een soep van satesaus. Dat is volgens satesauskenner Bradley Berkholst iets wat zeker minpunten gaat opleveren. Bij de eerste hap wisten we het direct al, een fabrieksbal. Een chemische gemaakt stuk gehakt. Helaas, daar balen we van. Ondanks alles krijgt de bal 6.5. Een ruime voldoende.


In Genemuiden was de chefkok van de club, die overigens voor een michelinster gaan, zeer teleurgesteld en ontbreken van Sander Noorda, want elk bedrijf, kantine en restaurant wil dat deze man zijn oordeel geeft. Deze man zijn smaakpupillen zijn de standaard van de hedendaagse gehaktbalscene.


De accomodatie krijgt al met al 6.7, dit betekend dat ze op een derde plek in het algemeen klassement staan.


Wij willen graag onze sponsors bedanken,


 


Bij Willem,


Stadtmuller ortopedie (Speciaal voor Dhr. Koster),


HD techniek,


Hotel Zwartewater,


Taxi De Reest.