Niet goed gespeeld, wel drie punten

Om 11.00 uur moest C2 de uitwedstrijd spelen tegen Dalen-DSC. We gingen op tijd weg en waren al om 10.00 uur op het plaatselijke sportpark in Dalerveen. Helaas geen kantine te bekennen op het sfeerloze sportpark, maar wel een panna kooi waar gretig gebruik van werd gemaakt. Toch kon je er wel een kopje koffie krijgen. Er stond een tafeltje met thermoscan en een mandje waarin je een eurootje kwijt kon. Waar vind je dat nog! De aanwezige dames waren overigens heel vriendelijk.

Dan de wedstrijd. Wat is er met C2 aan de hand? Op de trainingen combineren ze dat het een lust is maar vandaag lukte het weer niet. Het was zelfs het matige Dalen (met alle respect) dat het initiatief pakte. Dat resulteerde in een aantal linke corners en een paar schoten die door keepster Laura gepakt werden. Uiteindelijk kwam C2 iets onder de “druk “uit en kreeg het zelf een corner die prompt ingekopt werd door Mika. Dalen was even de kluts kwijt en niet veel later reageerde Niek alert op een voorzet van Devon en schoot knap de 0-2 in achter de niet al te beste keeper. Over rechts was C2 op snelheid (Devon) vaak gevaarlijk maar werd er door de aanvallers niet goed positie gekozen om de voorzetten af te maken.
Toch kwam Alcides nog op een riante 0-3 door een mooie pass op Justin, die alleen op de keeper mooi strak inschoot. Ook Dalen kreeg nog wat kleine kansjes, maar ditmaal zat het voor C2 mee. Een veilige marge met rust, niet door goed voetbal maar meer op basis van individuele acties.

De tweede helft direct wat kansen voor Alcides maar deze werden niet benut. Toen uit een hoge bal de verdediging mis tastte kon Dalen de 1-3 scoren. C 2 was even de kluts kwijt en ook wat positiewisselingen pakten niet gelukkig uit. Dalen was over de rechterkant gevaarlijk en toen hun rechtsvoor alleen op Laura af kon gaan was het 2-3. Het werd bij C2 steeds lastiger om de bal in de ploeg te houden en gelukkig hield Laura er nog twee harde schoten uit. Dalen kwam er over rechts weer langs en een speler werd lichtjes aangetikt. De scheids wees resoluut naar de stip en zowaar werd het 3-3. De thuisploeg dacht waarschijnlijk om er op en erover te kunnen gaan maar gelukkig was het in de laatste minuten Alcides dat weer meer initiatief kon nemen. Toen uit een mooie passeerbeweging Niek de 3-4 er in schoot was de ontlading groot. Maar tot overmaat van ramp keurde de scheids op advies van de grensrechter dit loepzuivere doelpunt af wegens vermeend buitenspel!
Dat was een bittere teleurstelling en de meeste supporters hadden zich al verzoend met de gemorste twee verliespunten, toen Niek de bal af kon leggen op de meegekomen Mika die beheerst de verlossende 3-4 binnen schoot! Niet veel daarna was het tijd en zaten de drie punten in de pocket. Man van de wedstrijd vond reporter ditmaal Wouter (en petje af voor Romy die op karakter en tandvlees de 90 minuten kon uitspelen).

Na de wedstrijd nog even naar het buurthuis aan de overkant voor acht gehaktballen, maar er waren er helaas nog maar twee en deze gingen terecht naar reporter en Rob! J