Nieuwe kansen voor E5!


Vandaag, zaterdag 25 april speelt E5 uit tegen Olde Veste E7, het team met 2 spelers met shirtnummer 10. Nummer 10 is ook bij Alcides een gewild nummer, maar vandaag is de nummer 10 shirt gereserveerd voor Tim, de jarige job.
Vrij snel na de aftrap scoort Pien al voor Alcides. Dat is een mooi begin. Niet veel later heeft Cas de bal en ziet Pien. Pien krijgt de bal en staat mooi voor het doel en schiet de bal rechts het doel in: 0 - 2.
De regen heeft Alcides wakker gemaakt en E5 is veel actiever dan in de afgelopen wedstrijden.
Cas krijgt de bal en stuurt Pien naar voren. Pien speelt naar Younes die op zijn beurt de bal naar Cas speelt. Hij pakt de bal en speelt langs de tegenstander naar het doel. Zijn poging strand naast het doel.
Olde Veste krijgt ook een kans om te scoren, maar het harde schoot belandt veilig in de handen van Mika. Mika kijkt goed om zich heen en schiet de bal goed uit. Lekker ver! Tim speelt de bal langs de lijn naar Younes die doorspeelt naar Cas, die in het midden van het veld staat. Hij schiet....de bal wordt gepakt door de keeper.
Na een mooi begin van een aanval kopt Olaf de bal door naar Cas, die Pien naar het doel stuurt. Zij schiet de bal weer terug naar Cas. Hij schiet de bal naast het doel. Jammer! Een nieuwe aanval volgt. Quinn speelt naar Younes en hij krijgt een kans om te schieten. Helaas valt de bal in de handen van de keeper. Alcides heeft duidelijk meer te zeggen in de wedstrijd en krijgt meerdere kansen om de score te verhogen.
In de tweede helft wordt de bal gepasst naar Pien. De bal gaat naar Boaz, die schiet... de bal wordt gered door de keeper van Olde Veste. Ook de combinatie tussen Pien en Younes leidt niet tot een doelpunt. De bal komt bij Boaz die weer terug speelt naar Olaf. Olaf passt de bal naar Quinn en door naar Pien. Pien schiet de bal naar voren richting Younes. De bal was net iets te hard. De bal komt bij de tegenstander.
Cas schiet de bal naar Younes, een passje naar Pien, zij schiet de bal net over de lat heen.
In deze helft komt Olde Veste beter in het spel. Alcides weet goed over te spelen maar kan de kansen niet omzetten in doelpunten. Olde Veste krijgt mogelijkheden voor het doel. Al dat gerommel voor het doel maakt het niet makkelijk de bal weg te schieten. Gelukkig schiet Thomas de bal weg.
Door onnauwkeurigheid wist Olde Veste hun eerste doelpunt te maken. 1 - 2. In de laatste minuten weet Olde Veste ook nummer 2 te scoren. 2 - 2. Nee toch, gaat het nu nog mis... Olde Veste ruikt zijn kans. De coach van Olde Veste meldt zijn jongens om met z'n allen naar voren te gaan. Daardoor kon Cas alleen naar voren gaan. Hij liep helemaal vrij. Alleen de keeper kan de bal nu nog stoppen. Gecontroleerd weet hij de 2 - 3 te scoren. SUPER!! Dit had Alcides net nodig om de wedstrijd te winnen. Drie punten in de pocket..! De naaste concurrenten SJO en Rouveen kwamen niet verder dan een gelijk spel vandaag. Dit biedt kansen op een hoge klassering aan het eind van dit seizoen. Als we ook de komende wedstrijden 'wakker' blijven en geconcentreerd als team blijven spelen, is alles nog mogelijk. Ook het kampioenschap...!!

Bekijk de foto's in het fotoalbum: Olde Veste'54 - Alcides E5.