Noordscheschut F2 – Alcides F3


Zaterdagochtend moesten we in alle vroegte voetballen in en tegen Noordscheschut. Het was een miezerig weertje met veel regen maar het blijkt dat Alcides F3 prima kan voetballen in de regen.
 
1e helft
Om 9:00 was de aftrap en het duel ging mooi gelijk op en speelde zich voornamelijk af op het middenveld. De 1e grote kans was voor ons, een prima dieptepass van Nikay op Thomas en die ging alleen op de keeper af maar helaas voor ons ging de bal net naast. Na deze grote kans werd Noordscheschut wat sterker maar onze uitstekende verdediging met Milan en Tijmen hield keurig stand. En als de spits er al een keer langs kwam dan was er altijd nog onze keeper Daan die prima keeperswerk op de mat legde. Uit een geweldige counter van ons (een prima dieptepass van Matthijs) scoorde Thomas bijna de 0-1 maar de keeper van Noordscheschut hield de bal prima tegen.
 
2e helft
Na een tactische aanpassing begonnen we de 2e helft met 3 verdedigers, Milan, Tijmen en Yannick. Deze tactiek bleek prima te werken want Noordscheschut heeft vrijwel geen kans meer gehad. Ons middenveld met Nikay, Daan en Jacqueline had de touwtjes stevig in handen.  Thomas ontsnapte weer eens aan de verdediging van Noordscheschut maar helaas was de keeper van hun prima op dreef. We bleven echter de betere partij en uit prima samenspel van Rowan en Thomas mikte laatst genoemde de bal keihard op de paal. De bal wilde er maar niet in… en uit een wanhoopschot van Noordscheschut gleed de bal over de vingertoppen van Matthijs net over de doellijn 1-0 voor Noordscheschut. De scheidsrechter floot daarna vrijwel direct voor het eindsignaal.
 
Helaas verloren jongens en meisjes maar ik heb genoten van jullie inzet en als we zo doorgaan met z’n allen dan gaan we zeker nog wedstrijden winnen. Deze hebben we helaas onverdiend verloren maar zaterdag wacht HZVV F2 en dan hebben we nieuwe kansen.