Overtuigende winst Alcides B2 op MSC B2

Afgelopen zaterdag speelde Alcides de eerste stadsderby van dit seizoen. MSC B2 kwam op bezoek. Over het algemeen zijn de spelers van beide partijen dan geen onbekenden voor elkaar. Het kan zijn dat (school)vrienden dan met elkaar de strijd aan gaan. En als het om de knikkers gaat wil elke partij/speler een dergelijke stadsderby winnend afsluiten.
Vanaf het begin van de wedstrijd ging Alcides B2 voortvarend te werk. MSC werd snel op eigen helft onder druk gezet en na balverovering ging het balletje snel rond in de hoop de verdediging van de tegenstander uit elkaar te spelen. Het leverde redelijk snel de eerste kansen op. Jammer genoeg nog geen doelpunt. Gedurende de eerste helft veranderde het spelbeeld eigenlijk niet. Alcides had veldoverwicht en controleerde de wedstrijd. Het was wachten op de eerste succesvolle afronding. Na ongeveer 20 minuten spelen was het dan zover. Een goede snelle aanval over links wist Youssef Baki na een bekeken voorzet van Dennis Hamminga beheerst af te ronden 1 – 0. De ban leek gebroken want in korte tijd volgden meerdere doelpunten elkaar op. Eerst was het wederom Youssef die met een strak schot de tweede binnen schoot: 2 -0. Mike Witvoet zette het derde doelpunt op het scorebord door bij de eerste paal subtiel het balletje binnen te tikken: 3 – 0. Kort voor rust werd het 4 – 0. Nu was Rick Roos succesvol in de afronding. De wedstrijd leek gespeeld en tevreden gingen we naar de kleedkamer. Pauze.
Ondanks dat Alcides in de pauze had afgesproken om scherp aan de tweede helft te beginnen, kwamen zij deze afspraak niet geheel na. Onze B2 speelde ietwat nonchalanter en het balletje werd minder zorgvuldig rondgespeeld. Dit zorgde er voor dat MSC wat vaker voor het doel van keeper Jeroen verscheen. Sterker nog, zij wisten zelfs tot twee keer aan toe te scoren. Eenmaal uit een cornerbal (waar hebben we dit eerder meegemaakt?) en eenmaal werd een schot ongelukkig van richting veranderd waardoor Jeroen kansloos moest toe kijken hoe de bal met een boog over hem heen in het doel verdween: 4 – 2. Daarmee had MSC ook al zijn kruit zo goed als verschoten. Alcides pakte de draad weer op, beheerste de wedstrijd en trok richting het doel van MSC. Uit meerdere kansen wist Mike Witvoet het net van MSC nogmaals te vinden. Met een droge strakke pegel wist hij recht door het midden de keeper van MSC te verrassen: 5 – 2. Aansluitend zorgde Dennis Hamminga voor de 6 – 2, gevolgd door Aimane die met een gecontroleerde dribbel de eindstand van 7 – 2 op het scorebord wist te zetten. Voor Aimane een mooie binnenkomer aangezien hij diverse weken uit de running was geweest met een gebroken schouder. Zo de eerste wedstrijdminuten weer meepakken is dan erg plezierig.
Met een dik verdiende overwinning behaald Alcides B2 de eerste drie punten. Wat het veldspel betreft zag het er tegen Steenwijkerwold beter uit maar tegen MSC waren we beter in de afronding. Wat zou het mooi zijn als Alcides B2 beide punten samen gaat voegen in één wedstrijd. Hoe het er dan uit zou kunnen komen te zien, is iets wat we ons enkel kunnen inbeelden. Maar dat het dan mooi gaat worden is zeker. Volgende week zaterdag gaan ze dat hopelijk laten zien. We moeten dan uit tegen Ruinen B1. Gezien hun resultaten en stand op de ranglijst kan dit wel eens een interessante pot worden.