Ruime nederlaag voor de E5

Na de goede overwinning op FC Meppel wilden de jongens van de E5 de uitwedstrijd tegen Havelte E1 ook in winst omzetten. De thuiswedstrijd tegen Havelte ging onterecht met 2-0 verloren, dus er was iets om recht te zetten.

Deze zaterdagochtend waaide het behoorlijk op het sportpark in Havelte, maar desondanks waren de jongens goed gemutst. In de eerste helft waren de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Af en toe kwamen de snelle voorhoedespelers van Havelte er gevaarlijk uit, maar achterin stonden Olivier en Lasse goed te verdedigen. Voorin was Dani goed aan de wedstrijd begonnen. Hij jaagde zijn tegenstander op en veroverde veel ballen. In de voortzetting had hij wat pech. Na ongeveer 10 minuten was het Havelte dat op voorsprong kwam. Na een goede uitval over de rechterkant van het veld werd de bal hard in het doel geschoten. Hidde had geen schijn van kans. Vijf minuten later was het zelfs 2-0. Ditmaal ging de aanval via de linkerkant en de aanval leek te stranden. De spits van Havelte prikte de bal echter in de korte hoek tussen de paal en Hidde door. Erg langzaam ging de bal in het doel. De jongens voelden dat dit onnodig was en gingen dan ook lekker door met voetballen. Steeds meer wat de aanval gezocht. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Olivier. Net als vorige week wilde hij weer vol uithalen, maar hij raakte de bal verkeerd. Desondanks hobbelde de bal bij de tweede paal in het doel, de aansluitingstreffer. Kort hierna ging de spits van Havelte alleen op Hidde af. Zakariye kon hem niet meer achterhalen en besloot om te gaan pootje haken. Terecht werd er door de scheids een penalty gegeven. Gelukkig voor de E5 werd deze gestopt door Hidde. Vlak voor rust kwam de bal via een snelle ingooi van Tygo via Milan bij Wout terecht. Wout kwam alleen voor de keeper en schoot netjes de gelijkmaker binnen. De ruststand was dan ook 2-2.

De ouders hadden de koffie nog niet op of Alcides stond na rust al op een 2-3 voorsprong. Dani pikte de bal op het middenveld op en schoot de bal van afstand buiten bereik van de keeper in het doel.. Niet veel later kwam Lasse mee naar voren en ging de combinatie aan met Dani. Lasse kwam hierdoor goed voor de keeper en schoot de bal goed binnen, 2-4. Met nog een kwartier te gaan werden de jongens van de E5 een beetje overmoedig. Ze dachten dat ze veel beter waren dan Havelte en dat de wedstrijd wel gewonnen was. Dit was absoluut niet het geval. Havelte liet het er niet bij zitten en ging zelfs nog beter voetballen. Dit kon de E5 niet meer bijbenen en al snel werden de 3-4 en de 4-4 gemaakt, allebei uit een corner en slecht dekken van de E5. Toen was het verzet van de jongens verbroken. Na deze gelijkmaker kwam de E5 eigenlijk niet meer in de buurt van de keeper van Havelte en bijna elk schot op doel van Hidde was een doelpunt. In een mum van tijd stond de uitstand van 8-4 (!) op het scorebord. In deze wedstrijd heeft Hidde meer doelpunten tegen gekregen dan in de rest van de competitie. Ergens ging er dus iets niet goed.... Kan gebeuren en gelukkig is de mogelijkheid voor een revanche al snel. Komende dinsdag spelen de jongens tegen FC Meppel.