Ruime overwinning Alcides 2


Alcides 2 had zondag aan tegenstander Velocitas 2 een tegenstander met “hinder”.
Goed en toch bijzonder te zien hoe zo een team het dan samen doet en tot het laatst keurig hun ding blijft doen.
Alcides 2 heeft het te makkelijk en na ruim een half uur was er van een wedstrijd al geen sprake meer. Keurig dat Alcides 2 redelijk bij de les bleef en men zet na 90 minuten een keurige 7-0 neer.
Met enorm veel wind schuin over het veld begon Alcides 2 redelijk maar kon het niet echt opbrengen gedisciplineerd en snel te spelen waar de weerstand van de tegenstander mager was. Er zijn aardig wat mogelijkheden maar het duurt tot de 30e minuut voor de 1-0 er in ligt. Saba Gwedelidze trapt een vrijetrap zeer fraai binnen. Snel na deze fraaie treffer weet Esteban van Spil het doel te vinden waar hij na goed werk en doorzetten Aden Abdulkadir keurig bij de 1e paal afrond. Net voor men aan de thee kon gaan weet Frank Schenkel het doel te vinden waarin hij keurig werd neergezet door een cross-bal van El Capitano, Paul van de Tuuk. Men ging richting kleedkamers met een 3-0 voorsprong.
In de rust eigenlijk maar 1 punt van aandacht. Zorg dat je zelf na afloop een tevreden gevoel hebt en blijf bij de les al is de weerstand matig. Te vaak zie je dat spelers meegaan in bepaalde zaken en dan volgt er een eigen spel bij de spelers met als gevolg moppers van medespelers.
Gelukkig pakt Alcides 2 dit de 2e helft gezamenlijk goed op al was het mede door de tegenstander voetballend geen goede 2e helft. Het had wel iets weg van Ajax – RKC van afgelopen zaterdagavond.
Vlot in de 2e helft krijgt Aden een cadeau waar Velocitas 2 bij een ingooi hem zo vrij weet neer te zetten. Aden pakt dit geschenk met beide handen aan en laat de 4-0 noteren. Net bekomen van dit geschenk gaat de sterk spelende Aden goed door en hij ziet Adnan komen. Adnan word keurig bediend en hij rond keurig af, 5-0.
De vrijetrap eerder van Saba was zeer fraai maar de 6-0 van Alain geven we dan de naam “heerlijk” waar hij van een meter of 22 zeer hard de bal de bovenhoek in laat vliegen. Hier vernam de keeper van Velocitas 2 alleen het geluid van wat wind, wat een pegel. De 7-0 en het slotakkoord komt van de schoenen van Adnan.
Toch een compliment naar Velocitas 2 die in een lastige situatie zitten. Hun motto vandaag was: lekker voetballen en ondanks alles zorgen dat we er wat van maken. Vaak zie je dit totaal anders en beide teams maakte er een zeer sportief duel van. Tevens een compliment en dank je wel aan de prima spelende A-junioren; Adnan, Anouar en Jasper.
Dinsdag komen vele talenten weer in actie. Om 20uur spelen de Beltona Beloften thuis tegen IJVV.
(meer info over deze wedstrijd spoedig op de website)
Volgende week zondag mag Alcides 2 naar GVAV Rapiditas. Het zal weer een puzzeltje worden waar de erg smalle groep ook hinder heeft van vakantie en blessures. Maar gezien de samenwerking en ook de gedrevenheid bij de A-junioren zal er vast weer een jong, gedreven en talentvol team ten strijde gaan. Na een zwaar begin heeft Alcides 2 de aansluiting wat gevonden en bij winst volgende week kan men aansluiten net onder de “top 4”.