Ruime overwinning E7 op naaste concurrent

Een wat warme maar niet al te mooie zaterdag, met een heerlijke pot voetbal op het programma. De tegenstander Olyphia E2 heeft net zoveel punten, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Zaak dus om extra afstand te nemen. Strakke koppies bij de warming up, volop concentratie, een korte bespreking waar nog even extra werd gehamerd op het mee verdedigen (zoals u weet kost ons dat nog wel eens tegendoelpunten). Fel vanaf de aftrap begonnen we aan de wedstrijd, met vlagen ons bekende tikkie-takkie spel waar Barcelona jaloers op zou zijn:-) toch kwam de tegenstander er af en toe met veel mensen uit, maar dankzij uitmuntend spelinzicht, goede onderscheppingen en als het echt nodig was een zeer goede keeper behielden wij toch de nul. Wij in de aanval, na wat gerommel voor het doel  ineens BOEM 1-0!! Een verdiende voorsprong... Alsof onze kanjers dachten dat het al 5-0 was werd er toch weer niet goed meeverdedigd. Vaak situaties van 4 tegen 2 met als gevolg vrij vlot de 1-1. Onnodig maar terecht. Nu hoor ik u denken, ach dat lees ik vaker en dan worden ze weer scherp....die hoop hadden wij ook, de kopjes bleven toch wat hangen, duels werden vaker verloren en meeverdedigen leek uit een boze. Dit bleek duidelijk het geloof van de tegenstander op te krikken, met regelmaat uitgespeelde kansen kwamen we goed weg door goed keeperswerk. Dat kon niet goed blijven gaan; na balverlies op het middenveld en een zeer snelle counter was het dan toch zo ver: 1-2 en dat vlak voor de rust. Maar wat nu? Een goede ingreep achterin, tik, tik, tik, doorlopen op het doel, uitkomende keeper, toch nog? Jaaaa!!! In de uiterste hoek langs de keeper geschoten 2-2, dat is toch heerlijk rusten na een achterstand!



Met als hoofdpunt het meeverdedigen en de inzet bij verdedigingswerkzaamheden in onze bespreking, was er de overtuiging dat we zouden winnen.... Zichtbaar werd dat ook onze bikkels daar van overtuigd raakten, vechtend als leeuwen in de duels, sprintend als panters als dat nodig was en natuurlijk verzorgd voetbal als daar de kans toe was, wederom de ruimte gezocht aan de zijkant, een lange rush, man omspeeld, direct snijdend naar binnen en een uitstekend schot hard in de verre hoek 3-2!!! Nu was het zaak om dit vast te houden met dezelfde instelling en waar mogelijk uit te bereiden. Vooral dit laatste leek vast geroest in de koppies, waar we een aantal keren weer goed wegkwamen achterin, kregen we de mogelijkheid tot een uitbraak, met flitsend spel. Na prachtig samenspel wederom een bekeken schot en ja hoor 4-2!!! Dit leek een mokerslag voor de tegenstander. Er volgde kans op kans, na een fel maar fair duel een goede onderschepping, de laatste man uitgespeeld en wederom heel cool afgerond 5-2!! Dit moest toch gespeeld zijn denkt u? Alsof de duvel er mee speelde verslapten we toch weer, een situatie 3 tegen 1 achterin werd heel cool uitgespeeld en onze keeper werd kansloos gelaten 5-3....wordt het dat toch nog zeer spannend? Met weinig tijd te gaan ging de tegenstander er weer in geloven, met veel druk naar voren gaven ze alles om toch nog enig resultaat te behalen. Mede door het samen strijden door onze sterren werd er uit een snelle counter een kans gecreëerd, alleen op de uitkomende keeper af, maar wat nu? Nou eigenlijk heel simpel, met de verre hoek open werd hij heel cool binnen geschoven 6-3!!!! De doodsteek in deze wedstrijd.



Het eindsignaal klonk en opnieuw 3 punten erbij. Maar vooral hebben we weer mogen genieten van de klasse die in onze bikkels schuilt, dus we kijken allemaal weer trots terug op deze wedstrijd!