Ruinerwold JO13-1 tegen Alcides JO13-3 (donderdag 13 april 2017)

Deze wedstrijd was op verzoek van Ruinerwold verplaatst van zaterdag 8 april naar donderdagavond 13 april.

Omdat op de maandagtraining een aantal spelers de training met wat klachten hadden verlaten gingen er 2 spelers van jo13-2 mee.

Het verplaatsen van de wedstrijd naar de donderdagavond werkte zichtbaar in het voordeel van de thuisploeg want het was binnen no-time 2-0. Alcides stond nog wat dromerig op het veld en kon de snelle omschakeling van Ruinerwold niet pareren. Uit een corner kwam er nog een knullig doelpunt waardoor het 3-0 werd en met een 4-0 achterstand zochten de jongens van Alcides met gebogen hoofd de kleedkamer op.

Alcides kwam strijdlustig uit de kleedkamer. Gingen meer hun eigen spel spelen en Ruinerwold kwam er bijna niet meer aan te pas. Als de kansen die gecreëerd werden nog wat vaker benut werden kon het nog een spannende tweede helft worden.

Een doelpunt van Ingo en het beter spelende Alcides zorgde er voor dat er weer wat hoop kwam bij de jongens van Alcides. Ruinerwold had nog een enorme kans om de 5-1 te maken nadat de bal na een redding van Sem weer bij de tegenstander kwam, haalde Mees de bal fantastisch van de achterlijn weg. Even daarna maakte Younes knap de 4-2...

Als er nog wat meer speeltijd was geweest had Alcides de wedstrijd naar zich toegetrokken, maar helaas gingen de 3 punten naar Ruinerwold wat op basis van de eerste helft ook zeker verdiend was.

Met nog 4 wedstrijden voor de boeg hopen de trouwe supporters dat de boys vooral weer met plezier gaan voetballen en geloven in zichzelf en elkaar... want het is een goed stel hoor!