Samenwerking met Richard Bruintjes verlengd!

De TC van de dames van FC Meppel en Alcides zijn verheugd om jullie te kunnen melden dat het contract met 1e elftal trainer Richard Bruintjes met minimaal één seizoen is verlengd. 

Bruintjes, woonachtig in Genemuiden en voormalig trainer van onder meer SC Genemuiden, Vitesse’63, SC Rouveen en DESZ, kwam halverwege het seizoen 2019/2020 voor de groep te staan. Hij wist het team weg te loodsen uit de onderste regionen van de 3eklasse en voorkwam hiermee degradatie. Deze opmars werd voortgezet met de start van dit seizoen, in de eerste 4 speelronden werden 9 punten behaald en stond VR1 op een keurige 2eplaats. Helaas gooide Corona roet in het eten en is deze opmars nog niet voortgezet.
 
Bruintjes zelf is ook blij met de verlenging: “Vanaf het begin dat ik hier kwam werk ik met een groep die gretig is om verder te komen en ook gezelligheid en plezier kent! Ondanks dat we weinig wedstrijden gespeeld hebben heb ik dit toch als zeer prettig ervaren. Toen ik met de TC in gesprek ging waren we heel snel akkoord, ik zei gelijk ja. Ook omdat ik voor mijn gevoel hier nog niet klaar ben, na een half seizoen en dit coronajaar.”
 
Richard krijgt bij Vrouwen 1 te maken met een aantal wisselingen. Een aantal meiden gaan stoppen of doen een stapje terug en er komen jonge talenten door vanuit de onder 19 die volgens de TC en Richard klaar zijn voor de 1eselectie: “Dit seizoen deden er elke wedstrijd al een aantal meiden van MO19-1 mee met vrouwen 1, ik heb er het volste vertrouwen in dat ze mee kunnen draaien. Ze speelden in de jeugd altijd op een hoog niveau, dat maakt de aansluiting een stuk makkelijker. We hopen op een gezonde concurrentiestrijd en proberen daardoor voor het hoogst haalbare te gaan. Een kampioenschap zou fantastisch zijn en we willen in ieder geval voor een periode gaan” besluit Bruintjes.
 
Wij wensen Richard heel veel succes komend seizoen! 
 
Binnenkort hopen we met meer trainersnieuws naar buiten te kunnen komen.
 
TC Dames