Sebas van der Haar ook naar FC EmmenSebas van der Haar gaat op de valreep de jeugdopleiding van Alcides verruilen voor die van een BVO, en wel die van FC Emmen. Sebas is hiermee de vierde jeugdspeler die dit seizoen de overstap gaat maken naar een profclub. Net als Milan Klooster gaat hij naar FC Emmen en gezamenlijk zullen zij FC Emmen toch een beetje geel zwart kleuren.
 
Sebas is net als zijn oudere broers, Jurre en Ramon op jonge leeftijd lid geworden van Alcides. Hij heeft zich onder leiding van zijn jeugdtrainers, Carl Furda, Kevin de Vries, Vincent Kuik en vader Jack, ontwikkelt tot een zeer gevaarlijke rechterflank speler. Met oa zijn snelheid en goede trap heeft hij afgelopen seizoen veel gevaar gesticht in de derde divisie bij onze JO13-1 en daarnaast veel doelpunten gemaakt. Gedurende het afgelopen seizoen was dit al opgevallen bij JPN  en ook FC Emmen heeft Sebas uitgenodigd voor een stage. Deze stage krijgt nu een vervolg in een definitieve overgang naar FC Emmen.
 
Wij wensen Sebas zeer veel succes toe met deze mooi vervolgstap en hopen dat hij dezelfde route gaat bewandelen als Jurgen Locadia of Bas Dost die ook als aanvallers zijn opgeleid door FC Emmen.