SVN E1- Alcides E2


Na het verlies van vorige week tegen FC Meppel E1, speelt Alcides E2 vandaag tegen SVN'69 E1. Naar verwachting een goede tegenstander: hoe zal het vandaag gaan??

Het is een mooie dag, met een lekker zonnetje. Nijeveen maakt zich op voor Dobberpop, maar eerst deze wedstrijd. Afgelopen week hebben we goed getraind. Youri en Stefan namen ieder een aantal spelers apart, waarmee ze een leuke oefeningen deden. Er werd geoefend op het schieten op het doel, maar ook op het verdedigen. Zouden wij dat terugzien?

Na het startsignaal speelt E2 goed. Ze lijken allemaal wakker. Het ziet er wat rommelig uit, maar er zijn nog geen doelpunten gevallen. So far so good! Alcides probeert een aanval op te zetten maar wordt steeds gestopt door Nijeveen. Vanaf de kant worden er aanwijzingen gegeven. Thomas kreeg de aanwijzing om dichter bij zijn spits te blijven. Tot nu toe is Nijeveen beter.

Zij staan vaker vrij om aangespeeld te worden. Er zijn al verschillende momenten geweest voor het doel van Julian. Olaf kon gelukkig de bal mooi stoppen bij de paal en het geluk was aan onze kant. Alcides neemt veel tijd om over te spelen en is zichtbaar zoekende naar het mooie vloeiende 'tikkie-takkie' spel.

Cas speelt de bal naar voren naar Younes en schiet de bal naar voren. Nijeveen pakt de bal weer. Nijeveen komt meer in het spel. Julian is goed bezig in het doel en weet diverse aanvallen te weerstaan. De bal komt bij Olaf die langs de lijn de bal meeneemt en bal doorspeelt naar Cas. Via een speler van Nijeveen komt te bal bij Younes, die de bal schiet naar het doel. De keeper pakt de bal in zijn handen. Daarna volgen er meerde kansen voor Nijeveen. Alcides heeft weer het geluk mee en de bal komt tegen de lat. Wat Nijeveen ook probeert de bal gaat niet in het doel. Dat gezegd hebbende volgde al snel de 1 - 0.

Er worden veel pogingen gedaan om een aanval op te zetten door Boaz, Tim en Quinn maar na 2 twee keer overspelen, verliezen we vaak weer de bal. Nijeveen pakt de bal en komt voor het doel. Door wat geklungel van ons voor het eigen doel, weet Nijeveen zijn tweede doelpunt te maken. Net voor de rust heeft Cas 2 kansen om te scoren. Hij krijgt de bal en weet snel naar het doel te dribbelen. Hij staat alleen voor de keeper. Hij schiet hard. Helaas naast het doel. Na de 3 - 0 heeft hij nog een kans. Nu schiet hij tegen de paal.

Tweede helft betekent nieuwe kansen. Stefan zal zijn mannen goed hebben geïnstrueerd. Hopende op een goede uitvoering ervan gaat

Alcides de 2e helft in. Helaas na wat goals tegen laten de jongens hun kopjes hangen. Quinn wist nog een bal te redden uit het doel met zijn voeten. Zelfs Salmane die balvaardig is kon niet het verschil maken vandaag.

Daarna volgde een mooi moment voor Alcides.

Cas en Younes werden vooruit gestuurd en Cas kreeg de bal. Wat ging Cas doen? Zou hij de bal afgeven aan Younes om samen verder de aanval om te bouwen of zou hij het zelf proberen? ......... Het werd het laatste. Cas passeerde een speler van Nijeveen en schoot op het doel. Goal !! Na negen goals tegen, toch een goal van Alcides. Lekker!!

Wij gaan genieten van het zonnetje en van het weekend. Maandag weer lekker trainen, zodat wij volgende keer mooie goals kunnen laten zien, zoals Boaz dat deed vorige week bij FC Meppel E1. Hij communiceerde goed, vroeg om de bal. Dan kreeg hij een mooie voorzet en met zijn hoofd wist hij te scoren.

Volgende week de knop omzetten en er met z'n allen  'als TEAM'  vol voor gaan!

Succes mannen!