Terecht verlies C2

Alcides C2 moest aantreden tegen HZVV C2. Altijd een leuke tegenstander om tegen te spelen met vaak spannende wedstrijden. Daar was in de eerste helft geen sprake van, zij waren positioneel  beter en hadden constant een mannetje over op het middenveld (4-4-2). Dat betekent dus als iemand niet zijn mannetje houd er constant een man meer situatie ontstaat. Bovendien hadden zij in nummer 9 een redelijke snelle spits die het onze verdediging flink lastig maakte. Dan moet er in ieder geval goede rugdekking zijn, maar dat lukte niet altijd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat na een paar speldenprikjes HZVV op een verdiende 0-1 voorsprong kwam. Dit na een slippertje van een van de verdedigers. C2 kon nog geen echte vuist maken en kansen creëren zat er eigenlijk helemaal niet in.
De 0-2 was ook een voorbeeld van hoe het niet moet. In de wetenschap dat wij altijd moeten zorgen dat we het schot er uit moeten houden was het verbazingwekkend dat een HZVV speler alle tijd had om aan te  leggen, en de bal hoog in de touwen zag verdwijnen. Na de pauze kwam Alcides er wat beter in en schoot Julian nog hard tegen de lat. Dat had wellicht een ommekeer kunnen zijn. Verdere kansen kwamen er ook nauwelijks en HZVV vond het wel goed en C2 kon niet echt doordrukken. Toen zij met een laag afstandsschot ook nog de 0-3 aantekenden was het over en uit.
Resume:
Zeer zwakke eerste helft waar C2 niet liet zien waar er in de training wel op geoefend wordt en een betere tweede helft. Bovendien een aantal spelers beneden hun niveau en slechts een enkeling die wel goed in de wedstrijd zat.