Trainercarrousel: Marc Noorda nieuwe trainer Zaterdag 1.

Meppel - 19  mei 2016.



In de schaduw van het verplichte degraderen van FC Twente, de Europa League winst voor Sevilla en de voorbereidingen van de  Alcides Zaterdag 1 op het WVF-toernooi is er op de achtergrond gewerkt aan het rond maken van de contracten met een nieuwe trainer. Een trainer, die bij de grote der aarden in de leerschool heeft en furore heeft gemaakt op het gebied van aanvallende pressie en spelen op balbezit, heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract. 



Jawel, Marc Noorda zal zijn schoenen aan de wilgen hangen en de stift weer in handen nemen. Marc Noorda wordt trainer bij de zaterdag 1. ‘Een mooie uitdaging, ik wil dit team naar grote hoogtes brengen.’  Waren de eerste worden voor de nog jonge, maar al zeer succesvolle trainer. Noorda die met bijna alle mogelijke jeugdteams de schaal al omhoog heeft mogen houden, wil met de zaterdag 1 hetzelfde bereiken. Noorda kon volgens zijn zaakwaarnemer meerdere kanten op. Ook was er de kans om een lucratieve deal te sluiten in de woestijn, maar Noorda koos eieren voor zijn geld. Naar eigen zeggen was het voor hem altijd al een droom om een team in de reserve 6e klasse te mogen trainen.



Noorda zal zowel de veldtrainingen als het managen op zich nemen. Hoe hij de verdere technische staf gaat invullen en doorlichten is nog niet bekend. Hij wil hier verder ook nog geen uitspraken over doen.  Wel is het bekend dat zijn trouwe rechterhand Rodi Jansen verantwoordelijk blijft als teamleider.  Noorda zal ook de transferzaken op zich nemen. ‘Binnenkort zullen er een paar opvallende namen hun handtekeningen zetten onder het zaterdag 1 contract, maar wat wil je met een trainer van dit kaliber’ vertelde Noorda op een druk bezochte persconferentie.



Na de twee actieve jaren als speler waar hij in zowel de verdediging als de aanval uit de voeten kon, is hij blij, maar vooral trots, dat hij nog een steentje kan bijdragen aan dit geweldige team.