Trinitas 2 – Alcides 3

Nadat de mannen van de eerste selectie geen goed voorbeeld hadden gegeven de avond ervoor mochten de mannen van Alcides 3 ook deze zondagochtend weer de wei in. Deze keer was Fusieclub Trinitas uit Boijl en Elsloo de tegenstander. Er werd om 10uur wintertijd afgetrapt in Elsloo, Kapitein Emiel won de toss (voor het eerst dit seizoen) en Alcides 3 mocht dus niet aftrappen. Er stond een vrij harde wind en dat was te zien aan de bladeren op het veld, deze waren in grote getalen aanwezig. Ook de regen haakte niet af en kwam af en toe even om de hoek kijken. Gelukkig konden de mannen rekenen op vaste supporter André van Eisden.

De eerste tien minuten werd er slap gespeeld en was er veel slordig balverlies, Trinitas kwam er af toe goed door maar of de spits schoot naast of goalie Erik Pomper stond zijn mannetje. Na een kwartier maakte onze snelheidsduivel Mark Schreijers een goede actie naar binnen en schoot vanaf 20 meter hard op de doel, de keeper verwerkt het ternauwernood tot corner. In de daaropvolgende corner is het weer Mark Schreijers die gevaarlijk is maar zijn kopbal beland recht in de handen van de keeper. Daarna is het Trinitas dat beter combineert en af en toe wat speldenprikjes uitdeelt, er lijkt niet bepaald veel beleving in te zitten bij de geel-zwarte brigade deze ochtend. Eindelijk valt in de 44e minuut weer wat te noteren door uw plaatselijke verslaggever. ‘Opa’ Bjorn Bosch speelt vanaf links strak in op Henk Berend en hij kaatst goed op Mark Snijder, Mark schiet vervolgens de bal op de buitenkant van de paal vanaf ongeveer 25 meter.
Nadat het rustsignaal heeft geklonken betreed ook de geblesseerde Johnny Hoogland even het veld en begrijpt wel waarom het allemaal zo stroef lijkt vandaag. Het veld is erg drassig en zwaar, Johnny  en uw verslaggever ter plaatse hebben medelijden met de mannen in de tweede helft.
De mannen beginnen zonder wijzigingen aan de tweede helft en ze beginnen goed. Een goede aanval via Mark Schreijers, Henk Berends beland bij de mee opgekomen mark Snijder. Hij schiet echter recht op de keeper. Hierna gebeurt er vrij weinig, de mannen hebben het zwaar evenals die van Trinitas.
Na ongeveer 60 minuten komt de rechtsbuiten van Trinitas door en schiet vanaf de zijkant op doel. Het schot krijg een rare zwabber mee en beland via Erik Pomper, de lat en de paal in het doel. De strijders van Alcides lijken de kluts kwijt, want amper 1 minuut later ligt de 2-0 al in het doel.
Hierna beginnen de mannen wat vermoeid te raken en Robbert ‘Amerika’ de Keijzer debuteert als veldspeler, hij vervangt de moegestreden Martijn van Achteren. In de 75e minuut mag Sander Noorda aanleggen voor een vrije trap, vanaf de kant gaan de handjes al in de lucht want Sander is tegenwoordig een echte specialist. De bal ligt op 30 meter van het doel maar gaat rechtstreeks snoeihard onderin de linkerhoek, keeper kansloos. Hierna proberen de mannen nog wat te forceren maar tevergeefs.
Snel vergeten deze wedstrijd en trainer jan Klomp weer wat vrolijker maken. Inzet en beleving leek wat minder deze zondag, gelukkig hebben de mannen aankomende zondag kans op revanche wanneer Wacker 2 op bezoek komt. Er wordt om 10:30 afgetrapt, entree is gratis.