Voorbereiding Alcides D2


We gaan u in vogelvlucht informeren over de verrichtingen van de boys van D2. Vanaf de start van de voorbereiding tot het moment van nu. Maandag 11 augustus was de eerste training. Op dat moment bestond de groep nog maar uit 11 spelers. Met 11 spelers, zonder keeper, het seizoen ingaan was geen optie. Er moest nog een keeper en minimaal 1 speler bij. De keeper was snel gevonden. Dat werd Thijn Potman. Hij is doorgeschoven uit D3.
De zoektocht naar een speler voor D2 was veel moeilijker. Vier spelers hebben achtereenvolgens een aantal trainingen en wedstrijden hun talenten aan de begeleiding van D2 mogen laten zien. Uiteindelijk is het Dino Vilc die aan de groep is toegevoegd.
Na 5 trainingen stond zaterdag 23 augustus de eerste bekerwedstrijd in en tegen Rouveen D2 op het programma. Met een groep van 14 spelers zijn we afgereisd naar Rouveen. Na een 0 – 8 ruststand stond er na 2 x 30 minuten voetbal een 0 – 14 einduitslag op het scorebord. Ondanks het feit dat 9 jongens voor het eerst op een groot veld speelden konden de spelers elkaar al vrij gemakkelijk vinden. Er werd lustig op los gescoord en geen kans weggegeven. Mick van Laere was vandaag de “grote” man met 8 doelpunten.
Na een week goed trainen de tweede bekerwedstrijd tegen Fc Meppel D2. Altijd een beladen wedstrijd, want je wil natuurlijk niet verliezen van je klasgenoot. We begonnen de wedstrijd met Thijn in de goal. De achterhoede werd vandaag gevormd door Max Kruyen, Dani Minani, Remco Nijman, Aaron van der Aar. Op het middenveld stonden Fedor Timmenga, Max van den Berg en Dino Vilic. Voorin vandaag Mart Lammerink, Boyd van der Veen en Mick van Laere. Wissels Kyan Tinholt en de nog niet geheel fitte Sam Timmerman.
We begonnen de wedstrijd zeer voortvarend. Met bij vlagen aardig spel nam Alcides vrij snel een 2 – 0 voorsprong. Fc Meppel toonde echter veerkracht, waardoor er met 2 -2 ruststand kon worden gerust. In de kleedkamer nog even alle van te voren gemaakte afspraken nagelopen. Veel afspraken gingen goed, maar met name het verdedigend handelen bij balverlies moest beter. Teamgeest, elkaar willen helpen en goed voetballen vormden uiteindelijk de basis voor een mooie 5 – 2 overwinning op stadgenoot Fc Meppel.
Maandag en woensdag weer getraind, met daarbij de accenten op het bewegen zonder bal. Niet stilstaan tijdens positiespel en partijvormen. Doorbewegen bij pass –en trap oefeningen.
Donderdag 4 september wederom een beladen wedstrijd voor de schoolgaande boys van D2. Ditmaal was MSC D2 de tegenstander. Laten we maar direct met de deur in huis vallen, ook ditmaal waren het de geel-zwarten die met een overwinning op zak van het veld stapten. Het werd een 5 – 3 overwinning. Na 2 minuten voetbal was er door beide teams al een keer gescoord. Er werden die avond vele mooi doelpunten gescoord door beide teams. Een omhaal, een formidabele vrije trap in de bovenhoek en een corner die ineens in het doel verdween. Het veldspel van Alcides was beter en daarom ook weer een terechte overwinning.
De laatste bekerwedstrijd had zijn aanvang op zaterdag 6 september. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Timmerman kon de strijd tegen Staphorst D2 om 11.15 uur beginnen. Ditmaal met 3 verdedigers, 4 middenvelders en 3 aanvallers. Dit om de verdedigers 1 tegen 1 te laten spelen, waardoor ze worden gedwongen veel in duel te komen en om een meerderheid op het middenveld te creëren. De start was wederom voortvarend, want binnen het kwartier keek Staphorst D2 tegen een 2 – 0 achterstand aan. Alcides verslapte, de ruimtes bij balverlies te groot en Staphorst maakte daar gretig gebruik van. Na een minuut of 10 na de pauze keek Alcides tegen een 3 – 4 achterstand aan. Daarna liet Alcides zien over meer voetballend vermogen te beschikken. De achterstand werd omgebogen in een 7 – 4 voorsprong door met name de vleugelaanvallers die steeds goed doorkwamen via de zijkanten. Staphorst rechte nog één keer de rug en kwam door middel van 2 goals nog akelig dichtbij. Wat hebben we geleerd van deze wedstrijd? Aanvallen is leuk, maar bij balverlies moet je ook bereid zijn te sprinten om de bal weer te veroveren. Het doel was bereikt. Door in de beker.
Woensdag 10 september de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie tegen SVN D2. Eerst maandag nog een training. Om meer voetbal in het team te krijgen veel partijvormen waar de bal binnen 3 seconden naar een medespeler moet worden gespeeld. Voor aanvang van de wedstrijd hebben we afgesproken dat we na het veroveren van de bal op het middenveld eerst de bal achterin rond te spelen alvorens weer de aanval te zoeken. Het werd smullen geblazen voor de vele meegereisde papa’s en mama’s. De spelers van SVN hebben alle hoeken van het sportpark gezien, maar bijna geen bal geraakt. Alcides combineerde er lustig op los. De bal werd rechts op het middenveld verovert en via de rechtsachter ging de bal naar de centrale verdediger, vervolgens van linksachter via het middenveld naar de linksvoor. Man uitspelen, voorzet, goal. Voor de rust 7 keer gescoord en na de rust werd nog 8 keer het net van de tegenstander gevonden. Een mooie 0 – 15 overwinning.
Na een drietal bekerwedstrijden en 2 oefenwedstrijden zijn de boys Van D2 klaar om aan de competitie te beginnen. Hoe dat gaat aflopen leest u binnenkort weer op de site.
Begeleiding D2