Voorlopige indeling dames ST FC Meppel/Alcides seizoen 2023-2024
Beste leden, ouders en verzorgers,

Seizoen 2022-2023 is ten einde en de schoolvakanties gaan straks beginnen. Het afgelopen seizoen is een druk seizoen geweest voor de TC. Zo zat MO17 aan het begin van het seizoen ineens zonder trainer en stond de assistent er alleen voor. Ook hebben wij “vrouwen 3” helaas terug moeten trekken uit de competitie. Dit zorgt voor extra inspanning van de TC en vrijwilligers. Wij zijn dan ook erg blij met deze vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat wij toch en goed seizoen hebben gehad.
Aan het einde van een seizoen is ook het moment om de teamindelingen voor seizoen 2023-2024 bekend te maken. Altijd een spannend moment voor alle voetbalsters maar zeker ook voor ouders/verzorgers.

De teamindeling kan je vinden in de onderstaande link
Teamindeling seizoen 2023/2024

De teamindeling is tot stand gekomen in samenwerking met de huidige en nieuwe trainers van de diverse teams. De huidige trainers hebben wij de ruimte gegeven om per speelster de voorkeur voor een team aan te geven. Daarna is deze lijst de afgelopen weken intensief besproken met de nieuw aangestelde trainers van de selectieteams en de trainers van V2. Een vervelende uitkomst is wel dat wij helaas bij de vrouwen en MO20 niet voldoende speelsters hebben om drie teams te maken. Hierdoor zijn wij niet in staat om voor seizoen 2023-2024 een MO20 samen te stellen. Dit betekent dat er meiden van de MO20 vervroegd over gaan naar de vrouwen. Als TC zijn wij hier geen voorstander van maar wij zien geen andere mogelijkheid met deze aantallen.

Natuurlijk begrijpen wij dat we niet iedereen tevreden kunnen stellen en dat sommige speelsters graag in een ander team hadden gespeeld. Helaas is het onmogelijk om een indeling te maken die iedereen naar wens is. Maar ervaring vanuit andere jaren leert ons ook dat mogelijke bezwaren met betrekking tot de indeling zich meestal oplossen als de speelster een aantal weken in het nieuwe team heeft getraind en gespeeld. Vaak moet een speelster ook even wennen aan het nieuwe team.
De teamindelingen hebben een “voorlopige” karakter. Er kunnen namelijk altijd nog verandering en verschuivingen plaats vinden door o.a. nieuwe aan- en/of afmeldingen van spelers/speelsters.

Ondanks alle zorgvuldigheid kan het voorkomen dat een speelster niet op de lijst staat of een speelster staat juist wel op de lijst, maar voetbalt komend seizoen niet meer. Als dit het geval is of er zijn andere vragen, kunnen die gesteld worden aan: Samenwerkingalcidesfcmeppel@gmail.com

Zo aan het einde van dit bericht willen wij nog een beroep doen op ouders/verzorgers/kennissen om zich beschikbaar te stellen als trainer, leider of anderszins voor het nieuwe seizoen. Er zijn nog teams die geen trainer/leider hebben (zie teamindelingen). Wij zoeken jullie hulp als vrijwilligers bij deze teams en bij het meidenvoetbal in het algemeen. 
Met deze indeling zijn wij ervan overtuigd dat alle speelsters in hun team met veel plezier een mooi seizoen tegemoet kunnen gaan.

Met vriendelijke groet,
TC Dames ST FC Meppel/Alcides
  • Aïda Scholing
  • Patrick de Leeuw
  • Jan van der Veen (aftredend)
  • Frans Schrotenboer
  • Dick Sloots
  • Gerard Vloedbeld