Weer top overwinning van Alcides E2

We mochten weer de wei in vanmorgen. We speelden op veld 2, maar de doeltjes waren pleiten. Deze stonden altijd op slot en op hun plek, maar mogen nu van de gemeente Meppel niet meer op slot gezet worden, met als gevolg dat de ouders van E2 half Ezinge moesten afzoeken naar de twee goaltjes.

De spelers merkten daar gelukkig niets van en gingen tegen SC Genemuiden E2 fris van start. Genemuiden liet zien over een goede ploeg te beschikken en ook fysiek waren ze erg sterk. Helaas werd er daarbij ook nog wel eens een flinke duw of trap uitgedeeld waardoor de scheidsrechter vaak moest fluiten vandaag, ook omdat de Alcideanen af en toe flink van zich afbeten.

We speelden in het begin van de eerste helft best wel goed, al stonden we soms wel onder druk. Daardoor was er bij ons voorin wel ruimte en toen Anthony de diepte in gestuurd werd door Mohammed, speelde Anthony schitterend door op Jan-Willem, die zijn man uitspeelde en beheerst de openingstreffer binnenschoot, 1-0.

Hierna kwamen we steeds beter in ons spel en kregen we meer controle op het veld. Helaas was één moment van onachtzaamheid voldoende voor Genemuiden om de stand op gelijke hoogte te brengen, 1-1.
Hierna kreeg Alcides een penalty toen Anthony leek te gaan scoren, maar wel heel opzichtig onderuit getrokken werd. Helaas misten we de pennal en dus gingen we met een gelijke stand rusten.

In de tweede helft was Genemuiden sterker dan in de eerste helft, maar net als in de eerste helft kregen ze weinig echte kansen, ook omdat Thijmen en Mohammed weer als kerels verdedigden. Toch moest Julian O. uit E3, die bij ons keepte, nog een paar in actie komen en dat deed hij gelukkig erg goed.
Kansen kwamen er wel voor Alcides, Anthony kon scoren, maar zijn schot miste kracht. Lars had ook nog een goede kans, maar zijn schot ging net naast. Even later kreeg Lars nog een kans, maar de keeper van Genemuiden speelde een supergoede wedstrijd en wist de bal uit het doel te houden.
Een verkeerd uitverdedigde bal werd Genemuiden uiteindelijk fataal. Jorn pikte de bal op, speelde een man uit en schoot mooi binnen, 2-1 voor.

Hierna snelde Jan-Willem op rechts twee tegenstanders voorbij en gaf prima voor op Donny, die loeihard inknalde maar de keeper redde tot twee maal toe, wat een pech en wat een goed keeperswerk zeg.
Hierna was de wedstrijd wel zo'n beetje gespeeld, Genemuiden probeerde nog wel, maar echte kansen kwamen er niet meer.

En dus een mooie overwinning op een sterke tegenstander, vooral door hard werken en goed voetbal. Prima gedaan mannen!