Winst Alcides E4 op Staphorst E2

Zaterdag 5 april 2014

Alcides E4 boekt uitstekende zege 5-2 op Staphorst E4

Staphorst – Alcides E4 heeft de eerste zege in de voorjaarscompetitie te pakken. Tegen Staphorst E4 werd het uitduel met 5-2 gewonnen. De mannen van trainers Roël en Eric speelden een prima partij voetbal en sloegen op de juiste momenten toe.
Voor rust kwamen de geelzwarten al na ruim vier minuten voor. Job ging op rechts door en zijn schot spatte uiteen op de lat. Fons, die blij was dat moeder Marleen  (die overigens van carnaval en rommelmarkten houdt) mee was, werkte daarna de bal keurig binnen: 0-1. Staphorst werd hierna sterker, maar de beste kansen bleven voor Alcides. Toch kwam de thuisclub op gelijke hoogte na een uitval: 1-1.
Direct na rust hadden de Meppelers hun beste periode. Fons maakte al binnen drie minuten 1-2 op aangeven van Job. Vijf minuten later stond het al 1-3, omdat Mika de bal perfect speelde op Job. De spits bedacht zich niet en liet de lange keeper volslagen kansloos: 1-3. Ayne dacht een minuut later: ‘’Dan wil ik ook scoren!’’ Hij begon aan een geweldige rush en prikte de bal uiterst fraai achter de Staphorst-goalie: 1-4. Daarna verslapte de Zelhorst/Van Berkum-brigade enigszins, want Staphorst kwam erg makkelijk via een intikker op 2-4. Dat vonden de gasten genoeg. De aanval werd weer gezocht en Job zette het scorebord op 2-5 nadat Ayne de bal panklaar legde. Hierna speelde men professioneel de tijd uit en kon het ‘nieuwe juichen’ voor de meegereisde fans beginnen.
De penaltyserie werd eveneens gewonnen met 6-5. Fons maakte 0-1, Staphorst nr. 2 maakte 1-1, Job schoot naast, nr. 3 Stph 2-1, Thomas 2-2, nr. 4 Stph gestopt door keeper Stefan, Sander 2-3, nr. 5 Stph naast, Amin 2-4, nr. 6 Stph gestopt, Ayne 2-5, nr. 7 Stph 3-5, Mika gestopt, nr. 8 Stph 4-5, Bryan 4-6, nr. 9 Stph 5-6, Keeper Stefan op de lat, Keeper Stph gestopt door Stefan! Eindstand: 5-6

Staphorst E2 – Alcides E4 2-5
Scoreverloop: 5. Fons 0-1, 17. nr. 9 Staphorst 1-1, 27. Fons 1-2, 32. Job 1-3, 33. Ayne 1-4, nr. 8 Stph 2-4, 48. Job 2-5.
Toeschouwers: 22
Scheidsrechter: Jeugdleider Staphorst (floot prima en onpartijdig!)
Opstelling Alcides E4: Doel: Stefan. Achter: Mika, Ayne en Thomas. Midden:  Amin, Sander en Fons. Voor: Bryan en Job.

Zaterdag 22 maart

Alcides E4 kan puntje niet vasthouden in Steenwijk

Steenwijk – Alcides E4 heeft niet een puntje mee kunnen nemen naar Meppel. Na een voorsprong stonden de geelzwarten lange tijd gelijk tegen Steenwijk E1. Het puntje kon echter niet over de streep getrokken worden: 2-3.
Verliezen is niet erg, maar niet opgenomen worden in het verslag is wel heel erg! Mika, die trouwens zijn strafschop vorige week niet benutte, ontbrak in het vorige wedstrijdverslag. Foei, verslaggever, dit had niet mogen gebeuren!!! Gelukkig werd hij hierop attent gemaakt door een jonge schone, die geboren is in Groningen en haar roots heeft liggen in Zuidlaren. Voor haar een geluk dat ze in Drenthe is afgedaald naar het oh zo fraaie Meppel alwaar zij is gaan houden van Wordfeud en Vlooienmarkten, maar dit uiteraard geheel terzijde.
Terug naar de wedstrijd. Steenwijk E1 – Alcides E4 ging lange tijd gelijk op. Job had al een kans gemist, maar maakte daarna op aangeven van, jawel, Mika, 0-1 via een lob. Steenwijk maakte pas in de tweede helft gelijk en kwam twee minuten later op 2-1. De equipe van Roël en Eric toonde veerkracht en nu maakte Mika de 2-2 op aangeven van Job. Pas in de slotfase pakte Steenwijk de zege door een onhoudbaar schot dat achter de prima keepende Bryan in het doel sloeg: 3-2 voor de thuisploeg.
De strafschoppen gingen teleurstellend ruim verloren met 4-1. Nr 8 Steenwijk gestopt door Bryan, Sander gestopt, nr. 3 Stwk gestopt, Fons gestopt, nr. 4 Stwk gestopt, Amin naast, nr. 5 Stwk 1-0, Ayne gestopt, nr. 2 Stwk gestopt, Job 1-1, nr. 7 Stwk 2-1, Stefan gestopt, nr. 8 Stwk 3-1, Keeper Bryan gestopt, Keeper Steenwijk 4-1.

Steenwijk E1 – Alcides E4 3-2
Scoreverloop: 22. Job 0-1, 32. Nr. 8 Stwk 1-1, nr. 5 Stwk 2-1, 37. Mika 2-2, 41. Nr. 8 Stwk 3-2.