Wolvega C1-Alcides C1

Vooraf zou je zeggen dat wordt een mooi potje voetbal. Immers het zijn de nr 2 en 4 van de competitie dan zou je denken de betere ploegen tegen elkaar. Dat liep iets anders. Spannend dat was het wel, maar goed, nee dat niet. Waar had dat mee te maken? Nou ik kan natuurlijk alleen over onszelf typen, maar het leek wel of we dachten dat varkentje wassen we wel even. Van de elf op het veld wilden, althans zo leek het vanaf de kant, er maar 2 á 3 een bal hebben. Onze middenvelders verloren ook nog regelmatig een balletje op de plek waar we meestal de ballen veroveren. Echter na 5 minuten voetbal stond er wel 0-1 stand op het scorebord. Een vrije bal genomen door onze laatste man was precies op de kruin van een tegenstander beland en deze rolde langzaam tegen de touwen. Dan zou je denken lekker je eigen spel spelen en combinerend naar doelkansen voetballen. Nou nee, wat ik al schreef we verloren daarvoor te vaak de bal op het middenterrein. Er zat te weinig beweging in ons aanvalsplan zodat onze verdedigers vaak niet anders konden dan lang wegroeien. En dat is juist een kolfje naar de hand van de tegenstander. Wolvega kreeg meer grip op het spel zonder gevaarlijkste zijn. Wel kregen wij nog enkele goede mogelijkheden in de eerste helft al leverde dit geen doelpunten op. De Scheidsrechter vond het na exact 35 minuten genoeg en vloot voor de rust.

In het 2de bedrijf gingen we van start met 2 verse krachten. Er werd in de kleedkamer op gehamerd dat er een schepje bovenop moest omdat het we het anders niet droog zouden houden. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 zou je denken, niets was minder waar. De invallers vielen goed in maar het spel werd helaas niet beter. Sterker Wolvega rook kans om de nr 2 jantje te geven. Steeds vaker kwam de tegenstander voor ons doel. Echter met veel kunst en keepwerk bleef het 0-1. Na 2 keer lat en een uitstekende redding van onze keeper kwamen we eindelijk zelf weer in scoringspositie. 3 minuten voor tijd werd de eindstand bepaald, door de enige goed opgezette aanval van de 2de helft, op 0-2.

Het was lange tijd billeknijpen langs de kant, maar gelukkig konden, misschien wel 2 punten teveel, mee terug naar Meppel.

Op naar volgende week, dan krijgen we Oostenburg op visite op ons eigen sportpark Ezinge om 13:00 uur.