Zaterdag 1 heer en meester in Vollenhove.

Het is weer zaterdag, dat betekend voor de mannen van de zaterdag 1 maar één ding: er mag weer gevoetbald worden. Na de remise in en tegen genemuiden moet er vandaag gewonnen worden van Via Eenheid Naar Ontplooiing 3. In de volksmond wordt voornamelijk de afkorting VENO gebruikt. Volgens sommigen is de juiste uitspraak niet 'Veno' maar 'Vunno'. VENO die met deze naam een van de mooiste namen in het land heeft, maar misschien wel onder doet voor clubs als DAW (de aanhouder wint), DINDUA (door inspanning nuttig, door uitspanning aangenaam), NEVELO (Noeste eenheid voert elkaar langszaam opwaarts) en natuurlijk die van NAC Breda (Nooit opgeven altijd doorzetten aangenaam door vermaak en nuttig door onstpanning combinatie). Overigens doet deze naam niks onder voor de club uit wales 'Clwb Pêl-droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch', wat door onze tolk vrij vertaald iets over de maria kerk moet betekenen. Ongetwijfeld waar.


In de kantine gaat het maar over één ding, nee niet over de komende wedstrijd maar over zondag 3 januari. De dag dat de alcides zaterdag 1 voor eens en altijd korte metten met Zondag 1 gaat maken. De dag die volledig in het teken staat van Stichting Leergeld. Iedereen weet inmiddels dat er voorafgaand van de nieuwjaarsreceptie dit fantastische affiche op programma staat. Komt allen. Onder het mom van interne scouting stond zondag 1 speler S. Buimer aan de kant in Vollenhove, ze zijn nu al niet zeker van hun zaak en beginnen direct al met een sterkte/zwakte analyse.


In de strijd om de 'Heineken Player Trophy' blijken de laatste tijd nog maar 2 vedetten over. U raadt het al: Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier, en Melvin Schrotenboer, ook wel 'de moeze'. De twee fenomenen lijken niet voor elkaar onder te doen, maar uiteindelijk moet er toch een winnaar komen. Nu sterspeler Jens Bakker en captain Sander Noorda op ruime afstand worden gehouden, kan ook mustafa (Mussie, Mustapha, Moessie, Moestafa) zijn kans weer eens gaan grijpen. Op de zaterdag 5 december valt er ineeens een brief op de mat van de objectieve Heineken player trophy jury. Het hoofd van de jury kijkt naar zijn mede-juryleden en bedenken wat dit nou toch kan zijn. Het hoofd van de jury vond op de dag van pakjesavond zomaar een gedicht gericht aan één speler in de selectie in de bus. Het blijkt een gedicht van de sint te zijn: 'De Sint heeft speciaal dit gedicht voor jou geschreven, want hij heeft bewondering van jou manier van leven. De hele week leef jij uit naar 1 moment, om te zorgen dat jij op de zaterdagmorgen het brakst van iedereen bent. Willy Waaier, de sint vindt jou een held, want je zuipt voor de cup, het enige wat telt. De sint heeft voor jou wel 1 tip: Zorg dat je de moeze voor blijft en zet die glazen aan de lip! De Sint.'


Een prachtig gedicht voor de sint, ook heeft de beste man de volgende uitslag doorgegeven:


 


Dagklassement


 


  1. Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier.

  2. Melvin Schrotenboer, ook wel De Moeze.

  3. Geert Flinkert


 


Algemeen klassement:


 


  1. Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier

  2. Melvin Schrotenboer, ook wel De Moeze

  3. Mussie Hussein


 


Na het vallen van een steiger, wat iedereen kan gebeuren, lijkt captain Sander Noorda voor enige tijd uitgeschakeld neemt hij de honeurs als hoofdcoach waar. Hij stuurt de volgende 11 namen het veld op: Schiphorst: Noorda, Berkholst, Alarm, Bijzitter: Arends, Beenen, Ferdinanandudis: Schrotenboer, Mager, Koster.


De droom van veel inwoners van Vollenhove gaat dus uitkomen. Martijn Bijzitter vanaf het begin af aan in de basis. Bij het betreden van het sportpark voel je dat er iets speciaals gaande is. De speler die bijna met religieus fanatisme een tegenstander uit de wedstrijd kan halen. De man die zowel met als zonder bal 3000 keer kan hooghouden. De wedstrijd moest ook 10 minuten worden uitgesteld omdat het eeuwige talent zich door de massa fans moest heen wurmen. Na de nodige handtekeningen en foto's kan de wedstrijd dan eindelijk beginnen.


De eerste helft begint zoals we de zaterdag 1 inmiddels kennen, veel balbezit en geduldig voetbal. Hier en daar wat bewuste foutjes om de mannen van de zondag 1 op een dwaalspoor te brengen. Na 20 minuten maakt Arends via een assist van Alarm de 1-0. Maar direct daarna maakt de directe tegenstander van Bijzitter 2 goals, dit kan iedereen gebeuren. Vrijwel direct hierna krijgt Bijzitter de vroegste publiekswissel allertijden. Al naar een halfuur gaan de handen opelkaar voor dit talent, en mag hij beginnen aan zijn lange ereronde. Supportersanalist Kuik komt in zijn plaats.


Vrijwel direct hierna komt via een schitterende assisten van Beenen, oud prof van meerde profclubs in de regio, ik noem een SC Heerenveen en ik noem een Fc Zwolle, Koster alleen voor de keeper. En hij blijft koel en schiet de 2-2 binnen. Alcides lijkt los en nog voor rust komt mager, weer via een assist van Alarm, alleen voor de keeper. De rappe spits moet je deze kansen niet geven: 3-2.


In de rust had supportersanalist Kuik alweer de supporters geteld. Een stijgende lijn, want het waren er 39. Kuik heeft na de wedstrijd hier het volgende op te zeggen: “ De toeschouwers spraken vol lof over het vertoonde spel. Het plezier van het publiek was terug te zien in het spel van het team, maar ook aan de gezichten van de toeschouwers. Zij leefden enorm mee mee met elk schot en elke actie. Het demotiveerde de tegenstander en gaf het team het nodige vertrouwen. De komende wedstrijden gaan wij ons spel verfijnen het publiek droeg zeker zijn steentje bij, hiervoor willen we ze bedanken”


Het vlaggenschip van Alcides begint de tweede helft vol zelfvertrouwen. Maar het is even wachten op de volgende treffers. Het is wachten op de invallende Been, die vorige week te horen kreeg dat hij 'wat meer pepers in de reet moest stoppen'. Een bekende figuurlijke uitspraak, maar Been nam dit serieus en is de gehele week op een Pizza Americana dieet geweest. Dit heeft geholpen want op een goede voorzet Schrotenboer kopt Been de 4-2 binnen. Niet lang daarna komt been weer in schot positie bij Been weet je inmiddels dat de kans op doelpunt dan groot is. En jahoorrr de 5-2. De doelpuntenmachine is terug. Een smetje op de goede partije is nog een tegendoelpunt uit een, natuurlijk, onterechte gegeven strafschop. 5-3. Dit is ook de einduitslag.


 


De Accomodatie


De accomodatie staat inmiddels bekend als de accomodatie waar Evert in de auto van Tijn Ovinge de auto van de rechtsback van de tegenstander in diggelen reed. Vol angst, moest hij destijds de kantine in van de vijandige tegenstander om te vragen van wie de auto was. Een schitterend moment voor zijn teamgenoten.


De accomodatie is dus nog bekend van de eerdere ontmoetingen tussen beide partijen. De kleedkamer was krap, maar gezellig. De douches waren warm met een nagenoeg perfecte straal. Het half moeras, half veld van de club was matig, je zakte weg. Dit kon betekenen dat je met het ene been 3 meter onder N.A.P. Kon staan, en met het andere 2 meter daar boven. De kantine was gezellig en knus.


Het kantinebeheer van de club uit Vollenhove was zeer content toen Sander Noorda hinkend het sportpark opkwam. Vorige week was hij er niet bij, en dat deed de chefkok van SC Genemuiden pijn. Als de aspirantgehaktbaltester wegens blessureleed jouw bal gehakt moet missen.


De bal van Veno was volgens Noorda eentje van unieke kwaliteit. De beste van het seizoen. Noorda die zich inmiddels met grote stappen ontwikkelt naar een legende op het gebied van het beoordelen van de balletjes mayo en sate op amateurniveau had een lach van oor tot oor. Dan weet je als chefkok zijnde genoeg. Dan kan jij de lach overnemen, want dan ontkom je aan de, vaak medogeloze, kritiek van de aspirantgehaktbaltester. Noorda oppert na gehaktbal 4 zelfs voor een michelin ster op de voorgevel bij VENO. Niemand gaat hier tegen in, omdat met weet dat zijn smaakpupillen op eenzame hoogte staan. Gehaktbal 5 was volgens hem het best, want deze was met sate. De sate was ook nagenoeg perfect voor de aspirantgehaktbaltester. Op vrije zaterdagen wil hij zelfs langs de kantine komen, om een heerlijk balletje te eten.  De bal krijgt een 9,2


De algehele accomodatie krijgt een 7.6.


Wij danken al onze sponsoren


 


Bij Willem,


Hotel Zwartewater,


Stadtmuller orthopedie,


Taxi De reest,


HD techniek