​Alcides D1 in vogelvlucht…

Enige tijd geleden dat u iets van D1 vernomen heeft. Hoog tijd dus voor een update van de stand van zaken.

Afgelopen weken hebben de spelers van trainersduo Kuik/v.d. Veen en leider Potman veel wedstrijden gewonnen in de 1e klasse.  11 oktober uit bij Pesse D1 werd het 1-4, daarna werd er nipt gewonnen van Staphorst D1 met 1-0 om vervolgens weer een uitwedstrijd te winnen bij De Weide; 0-3. Hierna volgde een moeizame thuis overwinning (4-2) op JVZ D2. Leuke wedstrijden, maar uiteraard met nog best veel mogelijkheden om zich te gaan verbeteren.

Leuk was dan ook dat ze op zaterdag 15 november voor de beker konden aantreden tegen HH ’97 D1.  Op papier een sterkere tegenstander; hier konden ze dan ook meer tegenstand van verwachten dan de afgelopen competitie wedstrijden. Al gauw kwam D1 op een 1-0 achterstand, maar naarmate de 1e helft duurde kwam Alcides steeds beter in het spel en waren ze een fase de bovenliggende partij. Ruststand 1-0. Dat beloofde een spannende 2e helft te worden.

Start van de 2e helft drong HH ’97 stevig aan en dat resulteerde in de 0-2, ondanks het feit dat onze grensrechter de vlag omhoog had voor buitenspel. Scheidsrechter besliste anders; 2-0 en wedstrijd gespeeld dachten de toeschouwers. Dat was uiteindelijk ook wel zo, maar D1 liet ook in de laatste fase van de 2e helft zien over een goed team te beschikken. Helaas leverde dat geen doelpunten meer op. Met opgeheven hoofd uitgeschakeld in de beker.

Afgelopen zaterdag was Ruinerwold D1 de tegenstander.  Veel kansen gemist in de 1e helft, waardoor de marge beperkt bleef. Moet gezegd dat Ruinerwold er alles aan deed om te strijd aan te gaan en dat deden ze, ondanks dat ze hekkensluiter zijn in de 1e klasse, niet onverdienstelijk. Alcides D1 had daar best wel wat moeite mee in de 1e helft.  Ruststand wel in het voordeel van Alcides; 3-1.
Na rust kwam er bij Alcides iets meer beleving in en dat resulteerde in een uiteindelijke overwinning van 9-2.

D1 staat bovenaan in de 1e klasse met 3 punten voor op DESZ D1. Over 2 weken wacht de uitwedstrijd in Zwartsluis.  Gaat Alcides D1 daar goede zaken doen…?