Alcides 2 blijft reserve hoofdklasser

Terechte 3-1 overwinning op Hoogeveen

Alcides 2 heeft zich zondag met een 3-1 overwinning op Hoogeveen 2 verzekerd van wederom een seizoen in de reserve hoofdklasse.

Op het terrein van vv Zuidwolde ontspon zich vanmorgen een spannende eerste helft. Alcides had het betere van het spel en had de score moeten openen, maar het vizier van de verder geniaal spelende Sohrab Van Dijk, stond twee keer oog in oog met de keeper, niet op scherp.
Hoogeveen was vooral fysiek sterker en wist vanuit de counter een aantal keer gevaarlijk te worden. De wedstrijd was de 1e helft mooi in evenwicht. Paul Van de Tuuk mikte op de lat en even later werd door Hoogeveen op de paal geschoten.
De scheidsrechter gaf 10 minuten voor tijd een strafschop aan Hoogeveen nadat een tackle op de bal anders beoordeeld werd door de man in het zwart.
De strafschop werd echter twee meter over het doel geschoten door De Blecourt. Vijf minuten later ging de bal opnieuw op de stip, maar nu aan de andere kant, nadat Van der Tuuk onderuit was getrokken in de zestien. Captain Ahmed Hussein faalde niet vanaf 11 meter. 1-0 en meteen ook de ruststand.

Direct na de pauze speelde Van der Tuuk zich knap vrij op links met een mooie sleepbeweging, de frêle aanvaller rondde daarna zelf knap af voor de 2-0.
Hoogeveen zette hier weinig tegenover en toen Bart Meijer na slecht uitverdedigen van de Hoogeveen defensie de bal in de linkerbovenhoek knalde was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Tenminste…, juist na de 3-0 begon Hoogeveen zowaar te voetballen en wist het ineens een aantal echte kansen te creëren, maar de afronding was meerdere keren te pover.
Vijf minuten voor tijd scoorde Lamberink nog de ere-treffer en leek even later zelfs de aansluitingstreffer nog te vallen, maar goed keeperswerk van Danny Bos voorkwam dat.
En dus een verdiende 3-1 overwinning voor Alcides 2.

Alcides 2 handhaaft zich na drie goede wedstrijden in de na-competitie met  hoofdrollen voor Paul Van der Tuuk en Ahmed Hussein.

Alcides 2 speelde in het reguliere seizoen twee prima perioden met een 6e en 7e positie, maar door de vele blessures bij het 1e werd er in de 3e periode slechts 1 punt gepakt, waardoor Alcides met 22 punten op de NC plek eindigde.
Des te knapper is deze prestatie in de na-competitie van de beloften van Alcides.