Alcides baalt van gelijkspel

1-1 tegen RKHVVSparenberg en Kaluzi krijgen de bal niet achter doelman Heemink (foto: Pieter Reinink)

Alcides hield aan het treffen met RKHVV slechts één punt over, daar waar de volle buit binnen handbereik lag.
De ploeg van trainer Eduard Lindeboom begon goed aan de wedstrijd en de 1-0 werd na een dikke twintig minuten binnengeschoten door Yannick Kaluzi die de diepte in werd gestuurd door Dennis Blokzijl.
Nog geen drie minuten later was het echter alweer gelijk nadat Cem Köse na slecht verdedigen van Alcides de gelijkmaker binnen kon schieten.
De wedstrijd ging gelijkmatig verder, waarbij Alcides probeerde het spel te maken, maar vaak slordig speelde. RKHVV loerde op de counter en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Vlak voor rust leek Kaluzi z'n tweede te maken, maar keeper Job Heemink liet zich niet een tweede maal verschalken.
In de tweede helft zocht Alcides nadrukkelijker naar de voorsprong en leek het een kwestie van tijd voor het doelpunt zou vallen. Het middenstuk van het tweede bedrijf was echter weer voor de Huissenaren, maar met nog een kwartier te spelen nam Alcides opnieuw het initiatief over. Veel corners en voorzetten, halve kansen, maar uitgespeelde kansen vielen maar mondjesmaat te noteren. Rik-Jan De Groot kreeg wel een gigantische kans, maar kwam niet tot een schot omdat hij omver gekegeld werd.

Na afloop veel teleurstelling bij staf en ploeg. Alcides heeft twee punten laten liggen en staat nu het met 5 uit 5 op een degradatie/nacompetitie plaats.

Opstelling Alcides: Van Wegen, B. Sparenberg, Blokzijl, Reijnen, Takens (Bosch), Bosman, Lijzen, Zwikker, De Groot (Van Limburg), Kaluzi, Visscher.