Alcides bekert op Urk

En verliest met 4-1

URK – De nieuwbakken zaterdaghoofdklasser Urk won vanavond (zaterdag) voor de districtsbeker in eigen huis met 4-1 van zondaghoofdklasser Alcides.

Urk had een pikstart, want de ploeg uit het vissersdorp stond na vier minuten al met 2-0 voor. Taco Reijnen schoot na drie minuten in eigen doel en direct na de aftrap lag de tweede al in de Meppeler netten via Teun Hakvoort. Urk kreeg kansen om de voorsprong te vergroten, maar het doelpunt viel via Rik Jan de Groot, die van Rohda Raalte overkwam, aan de andere kant: 2-1. De Alcides defensie lette voor de pauze niet goed op en via de tweede van Hakvoort werd het 3-1.

Na de pauze kreeg Alcides een grote mogelijkheid toen De Groot op de dwarsligger schoot. Jelle de Boer mikte namens Urk vervolgens op de paal en Martijn Bosman raakte de lat vanuit een vrije trap aan de andere kant. Het slotakkoord was voor Urk in de laatste minuut. De Boer tekende voor de 4-1 eindstand.

bron: @zondagHKC