Alcides E1- Achilles 1894 E1

Vanochtend mochten de mannen van E1 een klein beetje uitslapen want onze 2e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse 7 was pas om 9.50 uur. De tegenstander Achilles 1894 uit Assen. Uit onderzoek van 1 van onze scouts :-) hadden we gehoord dat in de beker dit team alles met grote cijfers had gewonnen. Dit kon dus wel een zeer zware wedstrijd worden.

Trainer Sven had weer veel aandacht besteed aan de wedstrijdbespreking en de jongens kregen duidelijke instructies mee. Van de eerste minuut onze duels winnen, goed overspelen en daarna de goal maken was een mooie logische volgorde.

Na een goede warming up werden de Echt Cool shirts gewisseld voor het even zo mooie Alcides shirt.

De instructies waren goed overgekomen bij de jongens. De duels werden gewonnen waardoor we veel in balbezit konden komen. Er waren mooie aanvallen met Dicky, Kjeld, Kai, Ynze en Julian te zien. De kenners zagen driehoekjes en hierdoor kregen de mannen kansen. Kjeld, Dicky en Kai kregen mooie kansen maar helaas kregen we te weinig in de 1e helft want de bal ging er niet in. Achilles lukte het 1 keer om onze goed keepende Mika te passeren en zo gingen de mannen aan de ranja met een 0-1 achterstand maar treuren deden ze niet, sterker nog ze spraken in de rust af dat de beuk er nog wat meer in ging. Alle E1’ers waren het erover eens, hier was wat te halen en ze gingen na de fanatieke yel voor de winst want dat zat er zeker in.

Het beeld van de tweede helft was nagenoeg hetzelfde, Alcides won veel duels, de afvallende bal werd door de mannen opgepakt, iedereen was fel, alert en hierdoor was er weer goed voetbal te zien. Het middenveld stond goed! De verdediging met Tarik, Timo en Mees speelden erg goed en we gaven niet veel weg. Er ontstonden een paar hele dikke kansen na goed uitgespeelde aanvallen, afstand schoten van Tarik en Ynze werden alles gepakt door de goede keepster van Achilles! Wat heeft zij een goede wedstrijd gekeept. De bal mocht er helaas niet in. In de laatste 2 minuten scoorde Achilles nog 2 goals waardoor er een geflatteerde 0-3 uitslag stond, dit terwijl een gelijkspel voor onze mannen meer dan verdiend was.

Alcides E1 heeft laten zien dat ze steeds meer een team worden, hard werken wordt gevolgd door goed samenspel. Tot vlak voor de goal liep het vandaag erg goed! Dit kan voor de mannen nog een super leuk seizoen worden als ze aan elke wedstrijd zo beginnen en dan zal er nog veel mooi voetbal te zien zijn.