Alcides E5 wint met goed voetbal

Na een weekje vrijaf te zijn geweest, stond er voor de jongens van de E5 weer een competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander in de thuiswedstrijd van vandaag is Diever - Wapse E3.

Dat het team een geweldige seizoensstart hebben, is niet onopgemerkt gebleven. Er stonden veel ouders, grootouders en andere geïnteresseerden langs de kant. Dit hebben de jongens zelf verdiend, want de afgelopen wedstrijden werd er erg leuk voetbal gespeeld en daardoor waren de resultaten ook goed. En het zonnetje scheen lekker, dus de ingredienten voor een leuke voetbalochtend waren aanwezig!

In het begin van de wedstrijd waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. Alcides had iets meer veldoverwicht, maar tot echte kansen kwam het niet. Het verdedigen en opbouwen ging prima, maar wanneer de bal voorin kwam werd het onrustig en gehaast. De wil om te scoren was groter dan het samen uitspelen van de tegenstander. Gelukkig is dit allemaal puur enthousiasme!! Halverwege de eerste helft maakte Olivier een foutje bij het uitverdedigen, één van de weinige van de wedstrijd. Diever-Wapse maakte hier dankbaar gebruik van, want het scoorde heel erg fraai uit de counter die hierop volgde. Het schot van de spits was voor Hidde niet te houden. Alcides raakte niet van slag en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een goede actie van Dani Hulzebosch passte hij de bal naar de vrijstaande Tygo. Tygo schoot vervolgens de bal onhoudbaar voor de keeper in de rechterhoek. Dit fraaie doelpunt betekende de 1-1. Vlak voor rust werd het zelfs nog 2-1 door een afstandsschot van Milan die over de keeper in het doel verdween.

Voor de leiders en het publiek was dit een gevaarlijke tussenstand. De ervaring van de laatste wedstrijden was dat na een hele goede eerste helft een veel mindere tweede helft volgde. De leiders hamerde er bij de spelers dan ook op dat ze op hun eigen plek bleven voetballen en gewoon door moesten gaan met het voetbal uit de eerste helft. Gelukkig pakte de jongens dit goed op want na rust bleven de jongens goed combineren en op hun positie spelen. Lasse en Zakarya verdedigden heel goed en de opbouw met Olivier en Wout was goed verzorgd. Hierdoor had Hidde niet zo heel veel te doen. Voor hem niet leuk, maar voor het team een goed teken! De opbouw van achteruit verliep met name aan de rechterkant erg goed. Wout en Tygo vonden elkaar erg goed en na een goede combinatie tussen deze twee was het Wout die in de rebound met links (!) scoorde. Met name de actie voor het doelpunt was erg mooi. Even later was het Dani Weijenberg die na een perfecte pass van Tygo alleen voor de keeper werd gezet. Aan Dani zijn zulke kansen wel besteed en hij zette dan ook de 4-1 tussenstand op het scorebord. Het verzet van Diever-Wapse was hiermee wel gebroken. Alcides ging door met aanvallen en vergat dit keer ook niet te verdedigen. Uit een corner kreeg Olivier aan zijn favoerite linkerkant de bal en schoot de bal fraai op het doel. Doordat de bal onderweg van richting werd veranderd door de aanvoerder van Diever-Wapse verdween deze onhoudbaar voor de keeper in het doel, 5-1. Na weer een goede actie aan de rechterkant was het Wout die kon opstomen richting het doel van Diever-Wapse. De bal kwam (al dan niet bewust) voor de voeten van Dani Hulzebosch en scoorde beheerst de 6-1. De eindstand van 6-2 kwam doordat uit een aanval van Diever-Wapse er miscommunicatie was tussen Hidde en zijn verdedigers. Iedereen dacht de ander de bal zou pakken of wegschieten, maar niemand deed dat. Behalve de spits van Diever-Wapse, want hij schoot rustig de bal in het doel.

Al met al was het een hele goede wedstrijd van de mannen van de E5. De aanwezige ouders, grootouders en de rest hebben een mooie wedstrijd gezien en gingen dan ook volop nagenietend weer naar huis.