Alcides J09-03 verliest ongelukkig

Na een weekje vrij te zijn geweest, mochten de kids van de J09-3 weer de 'wei' in. In dit geval was dit de kunstgraswei. De tegenstander van vandaag was Oosterstreek J09-1, een team dat geheel onbekend is.

Vanaf de aftrap was al wel duidelijk dat de J09-3 de betere partij was. Het voetbal speelde zich geheel op de helft van Oosterstreek af. Ruben, maar ook Max en Bjarn hadden niet veel te doen. Aangezien de tegenstander alle spelers achterin hield, schoof Max ook door naar het middenveld. Hoewel het spel zich vooral voor het doel van de tegenstander afspeelde, werden er niet veel kansen gecreeerd. Het lukte de spelers van de J09-3 maar niet om door de muur van verdedigers te komen. Als er dan een keer geschoten kon worden, was er vaak net een been van een tegenstander die de bal tegenhield. Hierdoor had Alcides wel heel veel corners, maar ook hieruit werd het niet echt gevaarlijk. Dit was eigenlijk het beeld van de gehele eerste helft. Wat de middenvelders Bente, Inez, Luuk en Berend ook probeerden, het lukte hen niet om samen met Bas het doel te vinden. Net als bij de 'echte profs' geldt hier ook een oude voetbalwet. Als je zelf niet scoort, valt het doelpunt aan de andere kant. Bij de enige uitbraak van Oosterstreek in de eerste helft, was het ook meteen raak. De speler van Oosterstreek won het duel van Bjarn en ging alleen op Ruben af. Deze speler bleef heel kalm en schoot de bal prachtig over Ruben in het doel. Hierdoor was de ruststand compleet tegen de verhoudingen in 0-1.

In de rust probeerde de technische staf de spelers uit te leggen hoe de "Muur van Oosterstreek" geslecht kon worden. Dat de kids wel goed kunnen luisteren, bleek al snel. Binnen een minuut na de rust zette Berend een aanval aan de rechterkant op en zocht snel naar Bas. Omdat hij dit snel deed, stonden de verdedigers van Oosterstreek nog niet allemaal voor het doel. Hierdoor had Bas een beetje ruimte om op doel te schieten en het was meteen ook raak, 1-1. Fanatiek ging de J09-3 op zoek naar het volgende doelpunt, maar wat het ook probeerde, het lukte maar niet om het doel weer te vinden. Langzaam werden de spelers moe en dat hielp ook niet. Daardoor kreeg Oosterstreek wat meer mogelijkheden om te gaan aanvallen. Hierdoor kreeg Ruben ook nog wat te doen en dat deed hij goed. Maar desondanks wist Oosterstreek uit twee klutsballen nog wel twee keer te scoren. De eindstand was hierdoor 1-3. Dit was niet conform het wedstrijdbeeld, maar ook dat is voetbal. Dat is weer een leermoment voor de kids, die de uitslag overigens na het penaltyschieten (wat heel goed ging!!) alweer vergeten waren. Op naar volgende week voor weer een wedstrijd.