Alcides J09-3 speelt laatste wedstrijd van het seizoen gelijk

Het weer wordt mooier en dat betekent meestal dat het seizoen zijn einde nadert. Dat is dit keer niet anders. Voor de kids stond de laatste competitiewedstrijd op het programma en dat is een thuiswedstrijd tegen Wolvega. De uitwedstrijd ging met 2-0 verloren en dat wilden de kids niet nog een keer laten gebeuren. En gezien de vorm van de laatste weken is dit een logische gedachte.

De eerste begonnen de jongens en meisjes dan ook erg scherp. Maar dat deed de tegenstander ook, waardoor er een mooie wedstrijd ontstond. Wolvega had een aantal fysiek sterke spelers, maar Alcides combineerde beter. Op het middenveld werden er veel duels uitgevochten en vaak waren Inez, Bente maar zeker ook Berend en Luuk sterker in die duels. Samen met Bas zochten ze dan de aanval. Dat ging heel erg goed. Halverwege de eerste helft kreeg Bas na goed doorzetten van Bente de bal en schoot deze prima binnen. Dit was de 1-0 voor Alcides. Ondertussen hadden Max en Bjarn achterin nog geen kans weggeven, maar Wolvega zocht wel vaker de aanval. Één keer kwam er een speler door richting Ruben, maar hij stond weer prima te keepen waardoor er niet gescoord werd. Aan de andere kant was het Bas die de bal op middenveld veroverde en richting doel ging. Inmiddels worden zulke acties al snel tot een doelpunt gerekend en ook dit keer was het weer raak, 0-2. Vlak voor rust kon Bas weer richting doel van de tegenstander, alleen had hij nu iets teveel tijd nodig. Dit keer helaas geen doelpunt, maar wel een goede ruststand van 2-0.

Na de rust was het duidelijk dat Wolvega ook wilde scoren. Alcides kwam meteen onder druk te staan en kwam er eigenlijk niet onderuit. Door goed verdedigend werk werd het geen doelpunt voor Wolvega. Het spel ging wel meer op en neer en dat was voor de toeschouwers erg leuk. Beide teams kregen kansen, maar het was Wolvega die uiteindelijk scoorden. Uit een corner kreeg en Ruben de bal niet onder controle en dit zeldzame foutje van hem betekende helaas wel een tegendoelpunt. Daarna kreeg ook Alcides weer kansen. Berend en Inez kwamen alleen voor de keeper, maar het lukte beide niet om te scoren. Vlak voor tijd viel er nog wel een doelpunt en helaas was deze voor Wolvega. Na slecht uitverdedigen kreeg een handige speler van Wolvega de bal. Hij maakte een goede actie en scoorde een mooi doelpunt. De 2-2 was ook meteen de eindstand ennook wel een terechte eindstand.

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Een seizoen waarin het team enorm gegroeid is. Waar de bekerwedstrijden nog met grote cijfers werden verloren, ging het de laatste wedstrijden heel erg goed en werd er niet meer verloren. Belangrijker nog, er werd leuk, goed en samen gevoetbald. En daarnaast was het eigenlijk elke zaterdag een feestje om naar de wedstrijden te gaan. Dus de J09-3 is een topteam!!